Vés al contingut

REDACCIÓ

El Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) ja forma part de la Xarxa Europea per al Diagnòstic de Malalties Virals Importades (ENIVD), l'organització promoguda per departaments de salut estatals, hospitals i centres de recerca d’arreu d’Europa per controlar les malalties virals infeccioses importades d’altres països. Fins avui només hi havia representats dos centres de l'Estat espanyol, el Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda i el Complex Hospitalari Cristal-Piñor d'Orense.

Els membres de l'ENIVD es reuneixen regularment amb representants dels països europeus i organismes internacionals com el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) amb el propòsit d’intercanviar i recopilar informació, i treballar en la millora de la col·laboració i el diagnòstic de malalties virals importades a Europa.

Més concretament l'ENIVD treballa per:

  • Mantenir una xarxa de laboratoris europeus que treballin en el diagnòstic de malalties víriques importades i infeccions víriques emergents d’interès europeu, proporcionant ajuda mútua en l’intercanvi de mostres per al diagnòstic.
  • Identificar les infeccions virals que s’importen i establir els procediments a seguir, i identificar els laboratoris capaços i disposats a realitzar el diagnòstic ràpid (menys de 24 hores) d’un cas agut i sospitós d’estar infectat amb febre hemorràgica viral.
  • Treballar els requisits de bioseguretat i el control de qualitat en laboratoris de diagnòstic que participen en les esmentades malalties.
  • Identificar i utilitzar els assajos estàndards d’acord amb criteris definits de control de qualitat.
  • Optimitzar els recursos limitats per l’intercanvi de reactius, metodologies i coneixements. 
  • Afavorir un contacte regular dins de la xarxa a través de reunions, l’intercanvi i la capacitació del personal de seguretat de la biotecnologia i les noves tècniques de laboratori.
  • Obrir la xarxa de membres d’altres laboratoris europeus. 

La investigadora de la Unitat de Malalties Víriques, Núria Busquets, és la representant del CReSA a l’ENIVD i col·laborarà en el Grup de Virus, diagnòstic i control de qualitat. Busquets és la responsable de les beques predoctorals del CReSA en el projecte Dengue i el Chikungunya a Europa i altres malalties víriques transmeses per vector i reservori.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.