Vés al contingut

El Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) –una iniciativa de Biocat amb el suport de l'Obra Social “la Caixa”– acullen per primer cop fora d’Estats Units els principals representants del consorci ENCODE, un dels projectes més importants del National Human Genome Research Institute, que té com a objectiu la identificació de tots els elements funcionals en la seqüència del genoma humà, i que tot just ha celebrat el seu desè aniversari.

La reunió interna del consorci se celebrarà la setmana vinent a Barcelona i, aprofitant la seva estada a la ciutat, el dia 20 de juliol els principals membres d’encode oferiran un simposi obert per a la comunitat científica catalana, que portarà per títol Projecte ENCODE, 10 anys després de la seqüenciació del genoma humà.

El programa del simposi es compon de 12 sessions de treball obertes, entre les que cal destacar la conferència del Dr. Peter Good i la Dra. Elise Feingold sobre els reptes per a la propera dècada en l’àmbit de la genòmica i, en particular, de la seqüenciació del genoma humà. La resta de ponents seran:

Ewan Birney, European Bioinformatics Institute
Laura Elnitski, National Human Genome Research Institute
Tom Gingeras, Cold Spring Harbor Laboratory
Ross Hardisson, Penn State University
Tim Hubbard, Wellcome Trust Sanger Institute
Jim Kent, University California Santa Cruz
Elliot H. Margulies, National Human Genome Research Institute
Richard M. Myers, HudsonAlpha Institute for Biotechnology
Mike Snyder, Standford University
John Stamatoyannopoulos, University of Washington
Scott A. Tenenbaum, State University of New York
Zhiping Weng, University of Massachusetts Medical School
Barbara Wold, California Institute of Technology
Morgan Giddings, The University of North Carolina at Chappel Hill
Kate Rosenbloom, University of California-Santa Cruz

L’organització d’aquestes jornades posiciona el CRG i Catalunya com a referents internacionals en biomedicina. Alhora, la trobada forma part del programa d’activitats del CIDC per aquest 2010, i coincideix amb el nou impuls que s'ha donat al centre després de la incorporació de Miquel Martí com a director el passat mes de maig.

Pòster

Inscripció gratuïta a l'acte (Data límit: 16/7/2010)

El proper 19 de juliol es farà una roda de premsa que comptarà amb la participació de Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat; Ignasi López, sotsdirector de l’Àrea de Ciència, recerca i medi ambient de la Fundació “la Caixa”; Roderic Guigó, director científic de la jornada i investigador del CRG de Barcelona; Ewan Birney, investigador de l’European Bioinformatics Institute (EBI) i Miguel Beato, director del CRG. També hi serà present Miquel Martí, director del CIDC.

Convocatòria de premsa
Dia: dilluns, 19 de juliol de 2010
Hora: 11.15h
Lloc: Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) • Sala de juntes (4a planta) • C/ Dr. Aiguader, 88 • Barcelona

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.