Vés al contingut

La biotec Ability Pharma, liderada per Carles Domènech, ha anunciat la designació de medicament orfe del candidat ABTL0812 pel tractament de càncer de pàncrees per part de la FDA als Estats Units. Aquesta fita arriba després de la designació de medicament orfe pel càncer pediàtric neuroblastoma atorgada tant per l’EMA com per la FDA durant el 2015.

La molècula ABTL0812 contra el càncer s’està provant actualment en 80 pacients amb càncer de pulmó escatós o d’endometri al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia, l’Institut Català d’Oncologia i altres centres d'Espanya i França. Aquest assaig clínic de fase 2 pretén avaluar la seva efectivitat com a teràpia de primera línia combinada amb la quimioteràpia paclitaxel i carboplatí.

En estudis preclínics, el candidat ha demostrat eficàcia contra el càncer de pàncrees com a agent únic i efecte sinèrgic en combinació amb taxans, compostos de platí i gemcitabina, i provoca la reducció dels tumors sense augmentar la toxicitat associada a la quimioteràpia.

La designació de fàrmac orfe de la FDA, que s'atorga a medicaments destinats a tractar malalties rares que afecten a menys de 200.000 persones als Estats Units, estableix un període d’exclusivitat de comercialització de set anys contra la competència, així com incentius, subvencions federals, crèdits fiscals i una disminució en les taxes reguladores durant el procés d’aprovació del fàrmac.

 

Notícia relacionada:

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.