Vés al contingut

La segona edició del MuscleTech Network Workshop: From Translational Research to Translational Medicine, que se celebra a Barcelona del 27 al 29 de setembre, reuneix a prop de 50 experts i científics internacionals i catalans per debatre sobre l’estat de la tècnica en la diagnosi, tractament i prevenció de les lesions musculars i tendinoses. L'objectiu, interrelacionar la recerca bàsica en el múscul i el tendó i la seva aplicació en el camp de la salut.

Inaugurarà l'acte el vicepresident del Govern de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, acompanyat per Jordi Monés, directiu de l’Àrea Esportiva del FC Barcelona; Eusebi Cima, president de Leitat; Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat i Enric Banda, director de l’Àrea de Ciència, Investigació i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”.

Aquest seminari és una iniciativa impulsada per MuscleTech Network (plataforma científica liderada per la Fundació FC Barcelona i Leitat Centre Tecnològic amb el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya) i el Centre Internacional per al Debat Científic (iniciativa impulsada per Biocat amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”).

Segons el coordinador del workshop, Francesc X. Roca, "aquesta plataforma d'intercanvi d'idees entre grups de recerca ha d'ajudar a crear i reforçar consorcis de recerca nous, i és una oportunitat per resoldre problemes científics al voltant del múscul i el tendó”.

En el marc d'aquestes jornades, el metge del primer equip de bàsquet del FC Barcelona, Gil Rodas, presentarà la guia pràctica clínica de les lesions musculars. Aquest tipus de lesió suposa més del 30% de les lesions esportives en un equip de futbol professional, que poden representar més de 250 dies de baixa per equip i temporada. La nova guia és una eina que permetrà a tots els professionals que treballen amb esportistes de les diferents seccions del FC Barcelona actuar de la mateixa manera.

Una vegada s'hagi finalitzat el seminari, es publicarà més informació d'aquest acte al web de Biocat.

Programa

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.