Vés al contingut

L’onzena edició del BDigital Global Congress, celebrat enguany del 18 al 21 de maig, ha tingut molt en compte l’especialització R+D+I en les tres àrees centrals del congrés, salut, seguretat i mobilitat. L’esdeveniment ha rebut una molt bona acollida per part del sector TIC, amb una mitjana de 280 assistents per sessió. L’aforament del congrés, complet des d’una setmana abans del seu inici, és prova de l’èxit de convocatòria que ha tingut.

La temàtica de salut, que va centrar la jornada del dia 21, va comptar amb la taula rodona Incidència dels futurs sistemes personalitzats en el sector de la salut, on es va parlar de l’aplicació de les TIC a la gestió de la salut com una activitat en creixement continu. Amb la moderació de Joan Mas, director de Negoci de Barcelona Digital Centre Tecnològic, a la taula rodona van participar Joan Guanyabens, secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut; Lluís Pareras, gerent de l’Àrea d’Incubació i Projectes Empresarials del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona; Joan Cornet, president Executiu de la Fundació TicSalut; i Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat.

Joan Guanyabens va intervenir en primer lloc amb la ponència Impacte de les TIC en la Sanitat. Visió des de l’Administració Catalana. A continuació, Lluís Pareras, sota el títol Innovar i emprendre en el sector de les tecnologies de la informació sanitàries, va parlar del repte de les tecnologies de la informació com a motor de canvi del sector sanitari, de les tendències dels propers cinc anys i del que és oportunitat dins el panorama de les tecnologies de la informació en sanitat.

Per la seva part, Joan Cornet, sota el títol Les TIC i el model de salut centrat en el ciutadà, va remarcar la necessitat d’una visió clara i compartida respecte el model de salut a l’Europa de 2010. Així, va assenyalar que el model de salut centrat en el ciutadà reordena tots els serveis, amb l’objectiu que sigui ell el beneficiari final i pugui rebre fàcilment l’atenció que requereix a cada lloc i moment, amb les noves tecnologies com a aliades.

Per últim, Manel Balcells va intervenir amb Les tecnologies mèdiques en el marc del bioclúster català, ponència que va encetar parlant de les accions que Biocat porta a terme per desenvolupar el Pla Estratègic de les Tecnologies Mèdiques a Catalunya. Després va explicar com les TIC estan canviant la medicina, sobretot en el camp de l'enginyeria biomèdica. En aquest àmbit, va remarcar l'actual convergència entre la tecnologia i diverses disciplines relacionades amb la salut, entre elles la bioinformàtica, la biotecnologia, els biomaterials o les bionanotecnologies. Així, va apuntar que per donar resposta a tot plegat, les empreses biotecnològiques i farmacèutiques, els fabricants d'aparells mèdics i les empreses TIC hauran de respondre a les exigències del sector de la salut amb nous productes i serveis.

Ponència:

Les tecnologies mèdiques en el marc del bioclúster català
Manel Balcells
Descarregar presentació

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.