Vés al contingut

REDACCIÓ

Un total de 250 investigadors que actualment fan la seva tesi doctoral seran contractats per universitats, fundacions hospitalàries i centres de recerca catalans gràcies als ajuts de 17.433.748 euros aprovats per la Generalitat de Catalunya. Els ajuts, gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Secretaria d’Universitats i Recerca, tenen com a objectiu fomentar la carrera investigadora des de la seva etapa inicial.
 
Per àmbits, 59 són d’arquitectura i enginyeria, 54 de ciències de la vida, 40 d’humanitats, 38 de ciències, 33 de ciències socials, 21 de ciències mèdiques i de la salut, i 5 multidisciplinaris.

Més de la meitat dels doctorats contractats procedeixen de la Universitat de Barcelona (67), la Universitat Autònoma de Barcelona (55) i la Universitat Politècnica de Catalunya (39). La resta, de la Universitat Pompeu Fabra (25), la Universitat Rovira i Virgili (21), la Universitat de Lleida i la Universitat de Girona (16 cadascuna), la Universitat Ramon Llull (9), la Universitat de Vic i la Universitat Internacional de Catalunya (1 cadascuna).
 
D’altra banda, l’AGAUR també ha resolt la convocatòria de beques per a estades de recerca a l’estranger, dirigides tant a investigadors predoctorals com postdoctorals, que beneficiaran un total de 248 investigadors. Entre els països sol·licitats per fer l’estada destaquen els Estats Units, on hi aniran 51 investigadors; Gran Bretanya, amb 49; i França i Alemanya, amb 29 i 24 respectivament. L’import total destinat a aquest ajut és d’1.496.081 euros.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.