Vés al contingut

El Beijing Genomics Institute (BGI), considerat el centre de seqüenciació genòmica per a recerca més gran del món, ha visitat Catalunya en busca de partners en els àmbit de la medicina esportiva i l’envelliment actiu. Una delegació del gegant xinès s’ha reunit a Barcelona amb representants del Barcelona Supercomputing Centre (BSC-CNS), el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG-CRG), Indescat (el clúster català de la indústria de l'esport) i el departament mèdic del Fútbol Club Barcelona.

La missió inversa ha estat organitzada per Biocat, arran d’un primer contacte establert a Xina durant la missió institucional catalana que va visitar el gegant asiàtic el passat mes de març. En aquella ocasió, Biocat va presentar a l’equip de BGI les potencialitats de la BioRegió de Catalunya i els va convidar a conèixer de primera mà l’ecosistema català de les ciències de la vida i de la salut. El centre xinès va mostrar el seu interès específic en contactar amb empreses i entitats de les àrees de la medicina esportiva i l’envelliment actiu, un dels àmbits de treball del BGI.

“Estem molt agraïts a Biocat per haver organitzat aquestes reunions introductòries amb potencials partners de la BioRegió i esperem col·laborar activament amb aquestes companyies en un futur proper”, augura Tharshany Rajasingham, directora de Desenvolupament de Negoci per a Europa de BGI.

“Gràcies a l’oportunitat que ens ha ofert Biocat, hem constatat que coincidim amb BGI en la identificació dels reptes més immediats de la medicina personalitzada i hem establert ponts de cares a possibles col·laboracions en el futur”, explica David Torrents, líder del Grup de Genòmica Computacional del BSC-CNS, un dels participants a les reunions.

El BGI ha expressat ja el seu interès d’organitzar noves visites futures a Catalunya per contactar amb potencials partners d’altres àrees de recerca, com ara l’agroalimentari.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.