Vés al contingut

REDACCIÓ

El 2013 la compra pública innovadora ha d'assolir el 3% de la inversió nova del Govern espanyol. Aquest objectiu de l'Estratègia Estatal d'Innovació (e2i) contribuirà a potenciar el desenvolupament de nous mercats innovadors des del costat de la demanda. El Govern vol situar Espanya en el novè lloc mundial de la innovació.

El Ministeri de Ciència i Innovació (Micinn) ha presentat una guia per a la compra pública innovadora (CPI) perquè les Administracions millorin els procediments de contractació i adjudicació de CPI i també per incentivar la participació de les empreses en les licitacions. Les empreses poden consultar en aquesta plataforma on-line les licitacions de CPI: http://contrataciondelestado.es/wps/portal/plataforma

La contractació per part de l'Administració pública pot ser de dues modalitats:

  • Compra pública precomercial (CPP): és una contractació de serveis d'R+D en la qual el comprador públic no reserva els resultats per al seu ús en exclusiva, sinó que comparteix amb l'empresa els riscos i beneficis de l'R+D necessària per desenvolupar solucions innovadores que superin les que hi ha al mercat.
  • Compra pública de tecnologia innovadora (CPIT): és la contractació d'un producte o servei que no existeix en el moment de la compra, però que pot desenvolupar-se en un període de temps raonable.

Les Administracions públiques que vulguin beneficiar-se de la CPI hauran de signar acords d'adhesió a l'Estratègia Estatal d'Innovació. En el moment de publicar aquesta notícia, en el web del Micinn només hi consten tres ajuntaments interessats, entre ells, el de Lleida per part de Catalunya.

El Micinn ha posat en marxa dues vies de finançament per donar suport a la compra pública innovadora: el Programa Innodemanda i el Fons Tecnològic Innocompra, aquest últim dirigit a les comunitats autònomes.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.