Vés al contingut

REDACCIÓ

El Ministeri d'Indústria ha anunciat la concessió de subvencions per fomentar la sol·licitud de patents i així promoure la protecció internacional de la tecnologia i millorar la competitivitat de les pimes espanyoles (s'inclouen autònoms) que busquin o venguin en mercats exteriors. L'import màxim de cada ajut serà de 65.000 euros. El termini de presentació finalitza el 18 d'abril.

Per presentar una sol·licitud s'ha d'accedir a la seu electrònica de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques.

El termini per a la resolució del procediment serà de sis mesos des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds.

Un repte pendent per a les empreses, també, les 'biotec'

Segons l'Informe Biocat 2009, a l'Estat espanyol el nombre de sol·licituds de patents per habitant és només un terç de la mitjana europea i, tal com mostra l'anàlisi realitzada en l'informe, el nombre de patents i de noves empreses generades pels nostres centres de recerca —clars indicadors de com la innovació científica constitueix innovació productiva— és realment baix.

S'han identificat 271 patents biotecnològiques durant el 2009, amb titularitat d'alguna organització pertanyent a l'Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio). D'aquestes invencions, 159 són empreses associades, i suposen un increment del 35% respecte l'any anterior (sobre sol·licituds i concessions).

Si es té en compte el nombre de sol·licituds i concessions de patent de les entitats biotecnològiques espanyoles, la més activa en matèria de propietat industrial el 2009 és el CSIC amb 65 invencions. En segon lloc se situen PharmaMar amb 41 i CIMA amb 37 invencions. A continuació, apareixen Palau Pharma (10), Natraceutical i Oryzon (7).

Bases reguladores

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.