Vés al contingut

L’acreditació TECNIO és el segell que atorga la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ per identificar on es troba la tecnologia diferencial catalana, els proveïdors que l’ofereixen i els facilitadors que participen en el procés de transferència de tecnologia i coneixement, i també per alinear les estratègies regionals d'innovació aprovades per la Unió Europea.

Aquest segell acredita quatre tipus d’agents: desenvolupadors de tecnologia públics (com les universitats i els centres de recerca); desenvolupadors de tecnologia privats (com les enginyeries o empreses de base tecnològica); desenvolupadors de tecnologia sense ànim de lucre (com els centres tecnològics); i facilitadors de tecnologia públics (com les oficines de transferència tecnològica).

Alineada amb l’Estratègia RIS3CAT i l’Estratègia Industrial de Catalunya, es tracta d’una iniciativa que situa la transferència tecnològica com un dels mecanismes clau per augmentar el nombre d’empreses innovadores a Catalunya i fer-les més competitives. La directora general d’Indústria, Núria Betriu, ha explicat que “el 56,8% de les empreses catalanes de més de 9 treballadors són innovadores i, d’aquestes, el 84,6% preveu un increment de la facturació”. Segons Betriu, cal que Catalunya es posicioni com a regió referent a Europa en termes d’innovació”.

Els nous agents TECNIO podran gaudir de la utilització del segell acreditatiu, obtindran la visibilitat i el reconeixement d’ACCIÓ, serveis de difusió i comercialització de tecnologia, assessorament en cooperació internacional, informació preferent sobre activitats d’ACCIÓ, priorització en línies d’ajut i programes específics, activitats de networking i capacitació en transferència tecnològica.

 

Com sol·licitar l'acreditació TECNIO

Totes les entitats que compleixin els requisits establerts per les diferents tipologies d’entitats podran accedir a ser acreditats amb el segell TECNIO.

La durada de la vigència de l’acreditació serà com a màxim fins al 31 de desembre de 2019. Una vegada finalitzat aquest termini la renovació no serà automàtica ja que s’adaptaran els requisits en funció de l’evolució dels programes i les necessitats empresarials.

Per obtenir l’acreditació TECNIO d'ACCIÓ és imprescindible complir amb els requisits establerts i emplenar una sol·licitud d'acreditació on-line.

 

54 agents TECNIO acreditats

En una primera fase, la Generalitat ha acreditat a 54 proveïdors que participen en el procés de transferència de tecnologia i coneixement al mercat, ajudant a les empreses a crear nous productes i serveis. Baiget ha apostat perquè els segells suposin un salt i un factor diferencial per als agents TECNIO, per tal que les empreses trobin la qualitat, l’especialitat i la capacitat d’innovació”. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha destacat que “l’empresa ha de tenir la innovació interioritzada dins dels processos productius”. Segons el conseller, “necessitem una economia productiva que generi més valor afegit: aquest és un dels reptes del nostre país”. Aquest segell té una vigència fins al 2019 i s’obrirà a noves entitats en properes fases.

En el següent enllaç es poden consultar totes les entitats TECNIO acreditades.

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.