Vés al contingut

BIO International Convention 2022 ha tornat a batre un rècord de xifres. Més de 3.400 empreses han assistit a la trobada de partnering més important del sector biotecnològic internacional, que s’ha celebrat del 13 al 16 de juny a San Diego, Califòrnia, Estats Units. Després d’una darrera edició marcada per la COVID-19, un dels representants de  l’associació  Biotechnology Innovation Organization va ressaltar durant l’acte inaugural l’important paper que havia tingut la ciència en el darrer temps: “Estem un altre cop tots i totes aquí, face-to-face, gràcies a la biotecnologia”.

El drug discovery, la biofabricació, la genòmica, els biocombustibles, la nanotecnologia i la tecnologia cel·lular han estat els principals eixos de l’esdeveniment internacional on Biocat, representat per Robert Fabregat, director general de Biocat, i Montse Daban, directora de política científica i internacionalització, ha donat a conèixer els actius i els principals projectes de la BioRegió a través de més de 20 reunions amb diferents inversors i corporates internacionals.

“Les 56 teràpies en desenvolupament que integren el pipeline de la BioRegió, així com les startups digital health catalanes han captat interès dels fons d’inversió i corporates que han assistit a la trobada”, ha explicat Robert Fabregat. I no és d’estranyar, perquè el digital health no ha deixat de créixer en nombre d’empreses i inversió, fins aconseguir gairebé duplicar la xifra respecte l’any anterior, tot superant els 60 milions d’euros, segons es recull a l’Informe de la BioRegió 2021.

Biocat també ha pogut constatar el creixent atractiu de la BioRegió, en una fira summament profitosa i dinàmica on, tot i ser una trobada en biotecnològica, la digital health ha guanyat terreny i la sostenibilitat del sector s’ha alçat com a un dels principals temes d’interès. 

A banda de les reunions de partnering, Biocat també ha aprofitat la BIO per reconnectar amb partners estratègics. “Hem encetat col·laboracions amb entitats de Mèxic i Argentina i valorat noves oportunitats a mercats, com l’indi i el japonès”, ha destacat Montse Daban, qui ha avançat possibles participacions per la propera edició BIO de Boston 2023. Així mateix s’han analitzat els reptes de la industria en quan a regulació europea amb la direcció de l’EuropaBIO

Durant l’esdeveniment, també s’ha aprofitat per promocionar BIOSPAIN 2023 entre delegacions europees i internacionals, on s’ha pogut constatar l’interès perquè es faci a la capital catalana, en un moment en què Catalunya lidera els rànquings internacionals en nombre d’startups, publicacions científiques o assajos clínics


26 empreses i entitats de la BioRegió participen a la BIO de San Diego 2022

Biocat i 25 empreses i entitats de la BioRegió  han participat en aquesta darrera edició. Acellera LABS, Ahead Therapeutics, BCN Peptides, Cebiotex Biomedical Nanofiber, Connecta Therapeutics, Cytes Biotechnologies, Gebro Pharma, GP Pharm i Oryzon Genomics han comptat amb estand al pavelló d’Espanya, Salvat ha assistit amb estand propi i Ability Pharma, ADmit Therapeutics i ZeClinics han tingut presència al pavelló europeu.

Altres empreses i entitats de la BioRegió que han assistit han estat Almirall, ACIL Biopharm, ESTEVE, Ferrer Internacional, Grifols, Intas Pharmaceutical, Laboratorios Farmacéuticos ROVI, Laboratorios Rubió, Trifermed, Universitat Autònoma de Barcelona, Werfen.

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.