Vés al contingut

El Tecnoparc –Parc Tecnològic del Camp situat a Reus– i Biocat han acordat intensificar les seves relacions perquè el clúster d'empreses de nutrició i salut de Reus assoleixi el màxim nivell en els propers anys. Biocat avalarà els projectes de recerca i innovació que les empreses de Reus presentin conjuntament, recolzarà les accions necessàries perquè sigui la seu de trobades en l'àmbit de la nutrició i la salut i establirà reunions de treball periòdiques amb els actors implicats.

Aquest acord va tenir lloc durant una reunió de treball a l’Ajuntament de Reus, on hi van participar l’alcalde d’aquesta ciutat, Lluís Miquel Pérez; la tinent d’alcalde, Empar Pont; el vicepresident del Tecnoparc i tinent d’alcalde Promoció Econòmica, Josep Morató; el president executiu del Tecnoparc, Àngel Cunillera; el president i el director de Shirota Functional Foods (SFF), Carles Manté i Xavier Gómez, respectivament; el director general de Sagessa, Lluís Nualart; el director general del Centre Tecnològic en Nutrició i Salut, Lluís Arola; la degana de la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili, Montse Giralt; i el president de la Comissió Executiva i la directora general de Biocat, Manel Balcells i Montserrat Vendrell, respectivament.

Manel Balcells, va assegurar que “el Tecnoparc és el pal de paller de l'àrea de la nutrició i salut de la BioRegió de Catalunya i que cal utilitzar bé les xarxes perquè aquest clúster estigui ben situat internacionalment”.

La reunió es va completar amb una visita a les instal·lacions de l’empresa Shirota Functional Foods (SFF) –constituïda per empreses privades i organismes públics entre els quals hi ha el Tecnoparc-, que presta serveis científico-tecnològics altament especialitzats en l’àmbit del disseny, selecció de principis actius, formulació, validació i comercialització d’aliments funcionals per als sectors alimentari, farmacèutic i cosmètic.

Aquesta no és la primera aproximació entre Biocat i el Tecnoparc. Recentment, Tecnoparc i Shirota van formar part de la delegació catalana d’empreses i institucions que el passat mes de maig es van desplaçar amb Biocat a Atlanta per participar a a la fira BIO 2009.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.