Vés al contingut

Promoure la mobilitat i l’intercanvi d’alumnes és un dels objectius de l’EIT Health, el consorci de salut més important a Europa. Una de les iniciatives focalitzades en complir aquest compromís és el projecte EIT Health Innovation Fellowships, liderat per tres programes de biodisseny i emprenedoria en salut: Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), una iniciativa de Biocat, Bioinnovate Ireland de la Universitat de Galway (Irlanda) i Clinical Innovation Fellowships de l’Institut de Karolinska (Suècia).

Com a primera activitat del projecte, els fellows del màster d·HEALTH Barcelona van visitar Galway del 25 al 27 de maig per conèixer l’ecosistema de la regió, intercanviar experiències amb els fellows del programa Bioinnovate Ireland i rebre feedback sobre les necessitats que els fellows de d·HEALTH estan identificant.

Durant l’estada, els alumnes van assistir divendres 27 de maig a l’acte de cloenda del Bioinnovate Ireland (que ha durat d’agost a juny). En el simposi, els fellows de Galway van presentar el producte o servei amb què treballen, a més d’un estudi sobre el target a qui anirà adreçat i el mercat potencial.

Aquest any els equips de Bioinnovate Ireland, format per quatre persones d'un perfil sènior, han realitzat la inmersió clínica per detectar necessitats en els departaments de l’otorrinolaringologia, la dermatologia i salut cardiotoràcica.

A més de les presentacions, antics alumnes van explicar el grau de maduració en què es troben els seus projectes. Entre ells, hi havia l'start-up Embo Medical, que ja ha llençat dos productes al mercat. Els altres quatre es troben en fase de desenvolupament clínic.

Un cop acabat el simposi, es va fer un sopar de gala per celebrar el cinquè aniversari del programa. Fins a dia d’avui, de Bioinnovate Ireland han sorgit 14 projectes en biodisseny que segueixen actius, un dels quals ha estat comprat per un fons d’inversió.

 

Immersió a l’ecosistema de Galway

Durant la visita, els alumnes de d·HEALTH Barcelona es van reunir personalment amb els alumnes de Bioinnovate Ireland, primer en una taula rodona on tots van compartir les experiències de manera general i després separats per grups.

“Els nostres alumnes encara no han triat la necessitat mèdica amb què treballaran, però saben quines els interessen més i van aprofitar molt les reunions per rebre feedback sobre les seves preferències”, explica la Cap d'Innovació i Desenvolupament de Talent de Biocat, Raquel Riera.

Per completar la visita, el grup va tenir dues reunions més. La primera, amb Brendan Boland, ex-fellow de l’edició 2014 i CEO d’AltSurgical, empresa que va fundar a partir de Bioinnovate Ireland i on segueix treballant amb un membre del seu equip. Boland va explicar la trajectòria que ha recorregut des que va sortir del programa.

La segona trobada va ser amb John Linehan, membre de l’advisory board de Bioinnovate Ireland i professor de bioenginyeria de la Universitat d’Stanford (Califòrnia). En una xerrada inspiracional, Linehan va donar consells als alumnes de d·HEALTH i els va explicar com es pot entrar al mercat d’Estats Units i quines ajudes hi ha per a les start-up. Linehan va col·laborar molt activament des d’Stanford amb la creació de Bioinnovate Ireland.

De fet, Bioinnovate Ireland és un dels quatre programes a Europa que treballen sota la metodologia de biodisseny del programa Stanford Biodesign, al qual hi està afiliat. Els altres tres són d·HEALTH Barcelona, Clinical Innovation Fellowships de Karolinska i INNO-X Healthcare de Dinamarca. Després d’aquesta primera experiència, l’objectiu és que els programes segueixin col·laborant per fer intercanvis a Europa. 

 

d·HEALTH Barcelona 2017

La nova edició del màster d·HEALTH Barcelona arrencarà al gener de 2017. Ara mateix està obert el termini de preinscripció per a titulats en els àmbits d’empresa, disseny, enginyeria o ciències de la vida, que vulguin emprendre en el sector salut. Les inscripcions es tanquen l'11 de novembre i aquells que s'inscriguin abans del 29 de juliol de 2016 gaudiran d'un preu especial "Early Bird" amb un 10% de descompte.

Següeix aquest enllaç per saber més sobre d·HEALTH Barcelona i com enviar la teva candidatura: https://dhealthbarcelona.leadpages.co/launch2017/

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.