Vés al contingut

Quatre projectes sorgits de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), programa pioner impulsat per Biocat per desenvolupar emprenedors i futurs líders en innovació sanitària, s’han emportat la meitat dels premis d’una pitch competition organitzada a Estocolm per l’EIT Health. En total, els projectes catalans han obtingut 7.000 dels 15.000 euros que es disputaven.

La competició s’ha celebrat els dies 30 de novembre i 1 de desembre en el marc de l’EIT Health Innovation Fellowship Alumni Showcase. Diversos projectes de programes de Biodisseny a Europa, concretament d’Irlanda, Suècia, Oxford i Espanya, hi han presentat les seves solucions a necessitats clíniques no satisfetes identificades en hospitales. Alguns dels projectes internacionals que competien són TADA Medical, Invent, Venari Medical o BreathOX.

La competició ha comptat amb dues categories. En la categoria sènior competien projectes fundats pels graduats abans de 2016. El segon premi (2.500 euros) ha estat per Mowoot, startup sorgida de la primera edició de d·HEALTH Barcelona que arran d’una necessitat detectada amb pacients de l’Institut Guttmann ha tret al mercat un dispositiu mèdic no invasiu per combatre el restrenyiment crònic. Un altre projecte de d·HEALTH Barcelona, Myqup Medical, s’ha emportat el tercer premi (1.500 euros) amb un dispositiu per a la incontinència fecal. El guanyador de la categoria va ser el projecte suec TADA Medical, un connector per prevenir danys en els pacients en administració intravenosa.

Pel que fa a la categoria Júnior, en què competien projectes dels estudiants graduats entre 2016 i 2017, dos projectes de d·HEALTH Barcelona 2017 s’han endut el 2n i 4rt premi, guardonats amb 2.000 i 1.000 euros respectivament. Es tracta de o4ophthalmology, projecte sorgit de l’Institut Guttmann que proposa una solució de telemedicina per a malalties oculars, i Happy Injections, projecte sorgit a l’Hospital Sant Joan de Déu que busca solventar la por infantil a les agulles. El guanyador de la categoria va ser el projecte irlandès Venari Medical, que desenvolupa un tractament per a les venes varicoses.

Durant la trobada, EIT Health va presentar la seva xarxa Alumni i les seves activitats d’acceleració de projectes empresarials. A més, els representants dels projectes van participar en dinàmiques de grup per explicar els reptes amb què s’estan trobant a l’hora de tirar endavant els seus respectius projectes empresarials.

 

d·HEALTH Barcelona busca estudiants per a la pròxima edició

Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) és un programa pioner de 39 setmanes inspirat en el prestigiós programa Stanford Biodesign que forma i acompanya els alumnes en el procés del biodisseny. De les tres primeres edicions han sorgit ja diversos projectes empresarials i el 97% dels exalumnes han trobat feina en el sector salut.

Durant el programa, equips multidisciplinaris formats per quatre persones amb experiència en ciències de la vida, enginyeria, negocis i disseny experimenten un cicle complet d'innovació –des de la identificació de necessitats en hospitals fins al prototipat– assessorats per més de 70 experts internacionals.

Qualificat per Health Startup Europe com a "probablement la millor acceleradora d'innovació en salut d'Europa", d·HEALTH Barcelona compta amb la col·laboració de l’Hospital Clínic, l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Institut Guttmann i el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, i el gener de 2018 començarà la seva cinquena edició.

Com a part del consorci EIT Health, durant el programa els equips de d·HEALTH tenen l'oportunitat d'interactuar amb projectes similars a Europa: validar les necessitats en altres ecosistemes (Karolinska, Suècia i Galway, Irlanda), connectar-se amb altres ecosistemes biomèdics i emprenedors, i assistir a reunions d'alumnes d'altres programes per compartir experiències.

d·HEALTH Barcelona està buscant alumnes per a la pròxima edició, que arrencarà el gener de 2018. Consulta aquí com inscriure’t.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.