Vés al contingut

BioPrognos, Eurecat, Fira de Barcelona, Flexor, Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, Laboratorios Rubió, Linkcare Health Services, Servei Català de Salut, Vesismin i ZeClinics són les 10 empreses i entitats catalanes de biotecnologia i equipaments mèdics que van participar a la missió institucional i empresarial multisectorial a Xina, organitzada per ACCIÓ amb la col·laboració de Biocat, Fenin i Health Tech Cluster del 25 al 31 de març.

Les empreses de la BioRegió, coordinades per Biocat, van aprofitar la missió, que va itinerar per Xangai i Hong Kong, per conèixer el mercat xinès (les estructures d’innovació i les maneres del govern per fomentar la innovació) i identificar entitats homòlogues amb les quals establir acords de col·laboració o consorcis internacionals.

Per assolir aquest objectiu, es van organitzar dues sessions de matchmaking a la Shanghai International Medical Zone i al Hong Kong Science and Technology Park. “Van ser les més útils per les empreses catalanes, que també van fer un pitch del seu projecte”, valora el cap d’Internacionalització de Biocat, Roi Villar. Per la seva banda, el director general de Biocat, Albert Barberà, considera més interessant la visita a Hong Kong, perquè representa una porta d’entrada més atractiva per a les empreses de la BioRegió ja que la regulació és més fàcil.

Durant la missió, l’agenda de les empreses va contemplar reunions i visites a centres hospitalaris, universitats, empreses i parcs tecnològics, com per exemple el Shu Guang Hospital públic de Xangai, la Shanghai International Medical Zone, la companyia farmacèutica xinesa Sinopharm, la biotecnològica Obio Technology, BGI - Beijing Genomics Institute (una de les companyies de genòmica més grans del món), la Hong Kong Science and Technology Park i la CityU (Chinese University of Hong Kong). També es van reunir amb la Hong Kong Medical and Healthcare Device Industries Association. Les visites es van complementar amb sessions informatives sobre tendències al sector de la salut a la Xina després de la reforma sanitària del 13è pla quinquenal, essent ara els assajos clínics amb teràpies cel·lulars un dels potencials de la regió.

 

El paper de Biocat a la missió

Com a coordinador de la delegació d’empreses de biotecnologia i equipaments mèdics a la missió, Biocat va presentar la BioRegió de Catalunya al Shanghai International Medical Zone, al Hong Kong Science and Technology Park i davant de la Hong Kong Medical and Healthcare Device Industries Association.

“D’aquesta manera, Biocat es va posicionar com a plataforma d’aterratge per a companyies xineses i com a porta d’entrada a la UE”, afirma Albert Barberà. “L’avantatge que tenim és que, arran de la tensió entre els Estats Units i la Xina, el país asiàtic s’està focalitzant en Europa i està invertint en infraestructures per unir els dos continents”, conclou Barberà.

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.