Vés al contingut

El Rapid Manufacturing (RM) ofereix un avantatge rellevant al sector de les tecnologies mèdiques i la biomedicina: aconseguir productes que amb els sistemes convencionals són inviables o impossibles de fabricar. És per això que les empreses que centren la seva activitat en aquest sector han estat les primeres a invertir i apostar per aquestes tecnologies emergents ja que els permet ser més competitives i trobar solucions i aplicacions molt més eficients.

El dia 29 de juny, el centre tecnològic Leitat i l’Escola Tècnica Superior IQS amb el suport del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç organitzen a Barcelona una trobada amb experts internacionals amb l’objectiu de difondre les tecnologies de fabricació additiva en projectes de recerca, formació i transferència de tecnologia en l’àmbit de les tecnologies mèdiques i la biomedicina a Catalunya. La trobada es presenta amb el títol RMForum: Manufacturing Reinvented for Biomedical Applications.

Els experts que hi participaran són el Dr. Richard Wysk, de la Penn State University (EUA); el Dr. Kenny Dalgarno, de la University of Newcastle (Gran Bretanya); el Dr. Eric Boelen, de Mimics Product Specialist (Bèlgica); el Dr. Bruno le Razer, de 3T RPD (Gran Bretanya); el Dr. Martin Bullimer, d’Electro Optical Systems GmbH (Alemanya); el Dr. Richard Hague, cap del Rapid Manufacturing Research Group de la University of Loughborough (Gran Bretanya); el Dr. David Wood de la University of Leeds (Gran Bretanya) i el Dr. Phil Reeves, econolyst (Gran Bretanya).

La jornada, a banda de ser un espai de debat i una xarxa d’interrelació entre els agents del sector i els experts en la matèria, permetrà conèixer l’estat actual d’aquestes tecnologies, presentar les noves aplicacions, les tendències de futur, les conseqüències de la seva implementació, les oportunitats de negoci que ofereixen i els avantatges competitius que aporten a les empreses que les adopten.Durant la cloenda està prevista la participació del president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells.

Leitat és un centre tecnològic, ubicat a Terrassa, que presta serveis a les empreses del sector industrial proporcionant valor tecnològic tant als productes com als processos. Per la seva banda, l’IQS, a través del Departament d’Enginyeria Industrial, participa activament en l’aplicació del Rapid Manufacturing en processos industrials, en la seva divulgació i en la seva inclusió en els plans d’estudi.

Data: 29 de juny de 2009
Hora: de 9h a 18h
Lloc:
IQS (Sala de Conferències) · Via Augusta, 390 · Barcelona
Més informació: www.rmforum.org

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.