Vés al contingut

Redacció

El sisè Congrés de la Federació Espanyola de Biotecnòlegs (BAC 2012), abans conegut com a Congrés Interuniversitari de Biotecnologia, se celebrarà al campus de la Universitat Complutense de Madrid del 18 al 20 de juliol de 2012. Com en les anteriors, el congrés pretén donar resposta a les necessitats tant del sector universitari com del professional, creant una plataforma que serveixi de marc de trobada i de debat sobre la biotecnologia a l'Estat espanyol i a la Unió Europea.

El programa científic tindrà com a temes centrals els últims avenços en recerca bàsica i la situació de la biotecnologia en el mercat i en la societat. Hi participaran, entre altres, la Dra. Ada Yonath, premi Nobel de Química el 2009, el Dr. José Antonio López Guerrero, director de Cultura Científica del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa (CBMSO) i la Dra. Regina Revilla, presidenta de l'Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio).

Qualsevol investigador jove que compti amb una publicació recent pot formar part del programa científic, concretament, podrà fer una conferència de 15 minuts. Consulta les bases.

FEBiotec també ha organitzat cursos de formació destinats als assistents al congrés per aprofundir en temàtiques com la citometria de flux, l'anàlisi bioinformàtica de dades obtingudes a través d'NGS, la comunicació o la bioemprenedoria, i visites a empreses del sector i centres d'R+D capdavanters de la comunitat de Madrid.

Concurs de pòsters i presentacions orals

Paral·lelament al congrés, al CosmoCaixa Madrid, tindrà lloc un esdeveniment satèl·lit denominat Biotech Meeting Point, que té com a objectiu difondre el treball realitzat pels investigadors en biotecnologia i àrees relacionades a través de les seves experiències personals, i promoure el desenvolupament de competències transversals com la comunicació a través de la presentació de pòsters i comunicacions orals. Els investigadors que vulguin participar en el concurs de pòsters científics i comunicacions orals han d'enviar un abstract per entrar a la selecció. Aquests són els premis:

  • Premi FEBiotec-IUCT al millor pòster: 200 euros i una beca (50% de descompte) per a un màster a l'Institut Universitari de Ciència i Tecnologia (IUCT).
  • Premi FEBiotec-IUCT a la millor comunicació oral: 200 euros i una beca (50% de descompte) per a un màster a l'IUCT.

Bases del concurs

Finalment, s'exposaran casos d'èxit d'intereacció universitat-indústria, de creació d'empreses biotecnològiques i de transferència de tecnologia, per tal de donar suport en l'orientació professional dels més joves.

Inscripció al congrés

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.