Vés al contingut

Redacció

El grup farmacèutic català Ferrer acaba de completar la fase I dels assajos clínics d'un nou inhibidor (Lorediplon) per a l'insomni. Els assajos, fets a 129 pacients amb alteracions de son, demostren que el compost millora el perfil d'eficàcia respecte el Zolpidem, el producte líder del mercat fins ara. El Lorediplon s'ha formulat per ser pres via oral (en dosis d'1 mg, 5 mg i 10 mg).

Els somnífers actuals són moduladors del receptor de l'àcid A gamma-aminobutíric (GABAA), de manera que faciliten l'inici del son i, a vegades, el son complet; però el seu ús provoca canvis en l'arquitectura de la son, disminució de les funcions psicomotores i cognitives, dependència, símptomes d'abstinència, augment de la incidència de caigudes i apnea.

"L'insomni encara és un trastorn freqüent del son, que té un impacte important en la qualitat de vida de l'individu, però encara més en la societat, a causa de la disminució de la productivitat i els costos sanitaris que comporta", ha detallat Antonio Guglietta, director d'R+D de Ferrer Grupo. "Lorediplon és el primer producte provat en assajos clínics provinent del nostre programa de descobriment del Sistema Nerviós Central (SNC), l'objectiu del qual és aconseguir productes diferenciats adreçats a cobrir carències encara no tractades contra l’insomni i contra altres alteracions del son. Una vegada demostrats els beneficis clínics, la innocuïtat i la tolerabilitat del fàrmac, hem començat una recerca activa de socis per eixamplar el desenvolupament clínic i la comercialització de Lorediplon per tot el món", ha explicat el directiu en un comunicat de premsa.

Lorediplon ja té algunes patents, però, segons confirma Ferrer Grupo, se'n pot fer ús per seguir la recerca i la comercialització a tot el món.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.