Vés al contingut

A punt de fer dos anys de l’esclat de la pandèmia, investigadors i investigadores han vist en la Covid-19 una oportunitat per aportar solucions als desafiaments de la pandèmia. Així varis dels alumnes de la primera edició del programa Ignite·Health Barcelona han centrat els seus esforços en detectar necessitats clíniques no resoltes en Covid-19, Pneumologia i Unitats de Cures Intensives (UCI) per plantejar solucions que ajudin a combatre la pandèmia. Algunes serveixen per controlar els símptomes del virus de manera remota, per què els pacients puguin guanyar independència respecte al ventilador o per facilitar les cures d'infermeria en pacients amb traqueotomia i que es troben en posició prona.

Altres participants han optat per enfocar-se en els camps de Cardiologia, Pediatria, Nefrologia i Odontologia. Aquests alumnes han trobat mancances en la detecció precoç d'infarts en pacients d'alt risc, en les infeccions urinàries causades per les Catheter-Associated Urinary Tract Infections (CAUTI), en la planificació d'intervencions quirúrgiques per tal d’evitar possibles trombes, en la falta de previsió del deteriorament clínic dels hospitalitzats pediàtrics amb malalties congènites o en les complicacions causades per empelts ossis. En total s’han desenvolupat 13 projectes diferents durant els quatre mesos de formació del programa impulsat per Biocat amb la col·laboració EIT Health. 

El programa ha finalitzat el 16 de desembre amb una jornada presencial al Tech Barcelona, on l’alumnat ha pogut obtenir diferents consells per acabar de materialitzar els seus projectes. Jaume Argerich, professor d'emprenedoria de la Universitat de Barcelona i director de desenvolupament corporatiu a Ficosa, ha parlat sobre estratègies de finançament per a la creació d'empreses sanitàries i Àuria Albacete, project manager del programa i Joan Grasas, responsable d'emprenedoria a EIT Health, han presentat els propers passos per convertir la seva idea en negoci.

5 consells per tancar acords de finançament

Durant la seva intervenció, Argerich ha compartit alguns consells per tancar acords amb inversors i ha presentat cinc aspectes a tenir en compte quan s’inicien negociacions per primer cop: 

  1. Saber què ofereix: si és subvenció o deute
  2. Quina quantitat ofereix
  3. El tipus de flexibilitat en l'ús dels fons i les seves restriccions
  4. La facilitat d'utilitzar-los 
  5. La seva reputació

L’expert ha encoratjat els equips a seguir endavant amb els seus projectes pel bon moment que travessa el sector. "La pandèmia ha impulsat l’ecosistema, especialment el de la salut digital, fent que creixi exponencialment, i els inversors hi aposten cada vegada més". 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.