Vés al contingut

Gal·les està impulsant el sector de la salut augmentant, entre d'altres inciatives, la col·laboració entre les empreses, el sistemes nacionals de salut, les universitats i el govern. En aquest marc, l’Equip de Comerç i Inversions del Regne Unit (UKTI) en col·laboració amb el govern de Gal·les, el Servei Nacional de Salut (NHS) de Gal·les i Biocat van organitzar el 18 de febrer el workshop Successfully selling into NHS Wales.

El workshop va tenir lloc al Parc Científic de Barcelona i va aplegar empreses i entitats de la BioRegió de Catalunya interessades en entrar al mercat gal·lès. Durant l’acte es van donar consells pràctics sobre com esdevenir un proveïdor del NHS gal·lès i sobre com l’UKTI i el govern de Gal·les poden donar suport a les empreses de la BioRegió. També es va presentar el hub de ciències de la vida de Gal·les i es va parlar de quines oportunitats i avantatges presenta per a les empreses catalanes.

Durant l’acte, Albert Barberà, director general de Biocat, va presentar la BioRegió de Catalunya, una de les més potents d’Europa en termes de recerca i creixement empresarial. “Aquesta primera presa de contacte és un bon punt de partida per establir llaços de col·laboració i d'intercanvi de coneixement entre ambdues regions. El hub de les ciències de la vida de Gal·les també és molt dinàmic i ben segur podrem aprendre i treure’n profit de les oportunitats de negoci que ens presenta”, comenta Barberà.

El Regne Unit és un gran lloc per als inversors estrangers directes, particularment en el sector de ciències de la vida, que segueix sent un mercat prioritari recolzat pel govern”, va apuntar Frances Pennell-Buck, especialista de ciències de la salut de l’UKTI, durant la seva presentació. Seguidament, Alan Brace ─director financer a Aneurin Bevan NHS Trust i director de la Junta de Salut de l’NHS de Gal·les─ va fer un repàs sobre com les empreses estrangeres poden entrar al mercat de Gal·les, destacant que “la col·laboració internacional amb les organitzacions de salut amb idees afins proporciona oportunitats úniques per fer front als reptes sanitaris actuals en ambdós mercats”. Brace va parlar també de com la col·laboració aporta una perspectiva addicional, més coneixement i més recursos. “Espero amb interès el desenvolupament de noves relacions amb Catalunya i que durin molts anys", va afirmar Brace.

Finalment Charlie Hughes ─Gerent de Desenvolupament del hub de ciències de la Vida de Gal·les─ va posar sobre la taula les oportunitats de negoci per a les empreses catalanes a Gal·les: "És el centre neuràlgic d’un ecosistema vibrant i pròsper que reuneix acadèmics, empresaris, serveis clínics i professionals, i organitzacions de finançament que plegats formen un bressol per impulsar el talent comercial”, explica. Hughes es va mostrar agraït per la trobada i va afirmar: “Encoratgarem activament a les empreses de la BioRegió de Catalunya a comprometre’s amb les oportunitats de negoci que Gal·les els hi ofereix”.  

 

Esdeveniment relacionat:

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.