Vés al contingut

La biofarmacèutica GP Pharm -del Grup Lipotec- ha rebut un impuls per seguir endavant amb onze projectes destinats a analitzar noves teràpies d'oncologia, del sistema nerviós central i de malalties cardiovasculars, recerca que es durà a terme en els seus centres de Catalunya. L'empresa, amb seu central a Gavà (Barcelona), ha signat un crèdit sindicat per 20 milions d'euros. El 65% del capital l'aportaran entre l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i l'Institut Català de Finances (ICF), mentre que el 35% restant provindrà de Caixa Catalunya, del Banc de Sabadell, de Bancaja i dels socis de la companyia. Es tracta d'un dels imajors mports finançats aquest any en aquest sector.

Segons declaracions a la premsa del director general de GP Pharm, Albert Bueno, aquesta operació els permetrà obtenir beneficis el 2012.

Nou laboratori per desenvolupar productes farmacèutics

GP Pharm també ha invertit en la creació d'un laboratori d'anàlisi que s'equiparà amb tecnologia avançada per a l'anàlisi de la caracterització de sistemes d'alliberament de fàrmacs -liposomes i microsfera- en formes liofilitzats i líquides.

El nou laboratori permetrà avançar en les primeres etapes del desenvolupament farmacèutic, quan la capacitat analítica té un valor clau per obtenir nous medicaments. A més, permetrà subministrar mètodes analítics validats i l'anàlisi de lots de validació en desenvolupaments de nous de medicaments.

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.