Vés al contingut

Aquesta edició del congrés de partenariat biotecnològic més important d’Europa, el BIO-Europe Spring, que se celebra fins demà a Barcelona, ja s’ha convertit en la de més èxit de tota la seva història: 1.061 empreses, 1.800 assistents i 9.000 reunions one-to-one són una mostra de l’expectació que ha aixecat entre tots els agents internacionals del sector. Carola Schropp, presidenta d’EBD Group, ha explicat que “aquestes xifres suposen un augment del 15% respecte el congrés de l’any passat a Milà” i que “demostren el poder del partenariat, que permetrà als assistents a BIO-Europe Barcelona establir una mitjana de 10 reunions per cada delegat i 16 per cada companyia”.

El vicepresident del Govern destaca el resultat de l'esdeveniment

Ahir al matí es va fer l’acte inaugural, presidit pel vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira i pel president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells, que van estar acompanyats per Carola Schropp i John Craighead, director general de Relacions amb Inversors i Desenvolupament de Negoci de la Biotechnology Industry Organization (BIO).

La presidenta d’EBD Group va remarcar la bona resposta de la trobada i va donar les gràcies al comitè organitzador local, encapçalat per Biocat i la Generalitat de Catalunya, per fer possible aquesta fita. També va agrair a Josep-Lluís Carod-Rovira i Manel Balcells la seva tasca en favor d’aquest nou sector emergent.

Tant Carod-Rovira com Balcells van destacar l’enorme èxit que suposa per a la BioRegió la celebració d’aquest congrés a Barcelona, “tot un reconeixement a l’esforç de les entitats públiques i privades de Catalunya per fer de la biotecnologia un dels puntals econòmics del futur”, segons el vicepresident del Govern de Catalunya. Manel Balcells va destacar que “les empreses biotec catalanes tenen molt per oferir als agents internacionals del sector” i que “és tot un èxit dels organitzadors haver aconseguit que, tot i la crisi, el número global  d’empreses hagi augmentat tant respecte l’any passat”. Per Balcells, “l’èxit de BIO-Europe a Barcelona es deu a diversos factors: un comitè regional conscienciat, un gran nombre de companyies que hi operen, una capital com Barcelona atractiva per als agents internacionals o l’existència d’una organització com Biocat que coordina i dinamitza el sector”.

Bona part dels participants de BIO-Europe, procedents de 43 països, van arribar a Barcelona el diumenge a la tarda i van assistir a una recepció a la Casa Llotja de Mar, on Xavier Testar, en representació de l’Ajuntament de Barcelona, i Manel Balcells els van adreçar unes paraules de benvinguda.

L’altra cara de la moneda ha estat que el congrés es va veure afectat pel temporal de neu d’ahir a tot Catalunya, de manera que es va haver de suspendre la recepció al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Avui, el programa ha seguit amb normalitat i a partir de les 7 del vespre es farà la recepció a la Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim.

BIO-Europe Spring tancarà les portes demà a les 16.30h, amb èxit de participació i satisfacció dels assistents i organitzadors.

Dies: del 8 a l'11 de març de 2010
Lloc: Centre Convencions Internacional Barcelona (CCIB) • Rambla Prim, 1–17 • Barcelona

Programa

Presentacions d'empreses

Reunions de partenariat one-to-one

Catàleg BES 2010

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.