Vés al contingut

REDACCIÓ

Grifols, la primera empresa europea del sector d'hemoderivats i actualment el quart productor mundial, reforçarà la seva posició internacional amb la compra de la nord-americana Talecris Biotherapeutics. Talecris, especialitzada també en la producció de fàrmacs biològics derivats del plasma, té una forta implantació als Estats Units i Canadà. La proposta d'adquisició està pendent de rebre l'autorització de les autoritats de defensa de la competència nord-americanes (FTC).

En una Junta General Extraordinària, els accionistes de Grifols –amb més del 73,5% del seu capital social representat– han aprovat una ampliació de capital social per un import nominal de 8,7 milions d'euros, una de les condicions necessàries per al tancament de l'operació. L'ampliació es farà a través de l'emissió i posada en circulació d'un màxim de 87 milions d'accions sense dret a vot a un preu de 9,27 euros per acció. Les noves accions cotitzaran a l'Estat espanyol (des de maig de 2006 cotitza en el Mercat Continu Espanyol i forma part de l'Ibex-35) i en el Nasdaq nord-americà a través d'ADS (American Depositary Shares).

També s'ha ratificat el nomenament de dos nous consellers addicionals en el Consell d'Administració de Grifols designats per Talecris: Steven F. Mayer i W. Brett Ingersoll. Tots dos formen part del Consell de Administració de Talecris des de l'abril de 2005.

Confiança en l'equip gestor

Fins ara, l'estratègia de creixement i d'internacionalització duta a terme per Grifols en els últims anys ha comptat amb el suport i la confiança unànime dels accionistes i inversors del grup. El grup català està present a 90 països, té filials comercials pròpies a 23 països i plantes de producció a Catalunya i a Los Ángeles (EUA).

Gràcies a aquesta inversió milionària, Grifols optimitzarà el rendiment per cada litre de plasma obtingut, fet que li permetrà  assolir una producció més elevada de derivats de plasma i respondre a la creixent demanda d'aquests productes. Segons fonts de l'empresa, ja tenen assegurat el subministrament de plasma a 80 centres de plasmafèresi als Estats Units. A més, preveuen ampliar la seva oferta de fàrmacs biològics amb la incorporació de les patents de Talecris, que estan centrades en el tractament de patologies relacionades amb àrees terapèutiques com la neurologia, la immunologia, l’hematologia i les malalties pulmonars.

A la BIO Washington 2011

El grup Grifols –a través de Grifols Engineering– estarà present, un any més, a la principal convenció biotec mundial, la BIO, que se celebrarà a Washington (EUA) del 27 al 30 de juny d'aquest any. Hi participaran amb la delegació catalana d'empreses i tindran un estand propi al pavelló de la BioRegió de Catalunya.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.