Vés al contingut

Redacció

Grifols invertirà 5 milions d'euros en una nova fàbrica al Brasil —concretament a la ciutat de Curitiba (estat de Paranà)—, la qual es destinarà a la fabricació de bosses per a l'extracció, separació, conservació i transfusió de components sanguinis (plasma, hematies i plaquetes).

Per al desenvolupament d'aquest projecte, Grifols comptarà amb un soci local, la companyia CEI, Ltda (Comércio Exportação e Importação de Materiais Médicos, Ltda), amb qui s'ha constituït una nova societat conjunta anomenada Gri-Cei, SA, participada majoritàriament per la biotecnològica catalana (60% de les accions).

El grup espera que les obres de construcció finalitzin en un període de dos anys, per, posteriorment, començar la seva distribució i comercialització tant en aquest mercat com en altres llatinoamericans i internacionals.

El disseny i la construcció de les instal·lacions, que disposaran de tecnologia avançada i d'un alt nivell d'automatització, anirà a càrrec de Grifols Engineering, empresa del grup especialitzada en enginyeria de processos farmacèutics i biotecnològics.

Noves inversions a Múrcia

Grifols ha acabat la fase III d'ampliació de la planta de Las Torres de Cotillas (Múrcia) per impulsar el desenvolupament de nous productes i l'expansió a nous mercats internacionals. La capacitat d'aquestes instal·lacions és de 40 milions anuals d'unitats de solucions parenterals en bosses de polipropilè. Quan finalitzi la fase IV, que culminarà la integració de tot el complex industrial, es tindrà una capacitat productiva de 4 milions d'unitats anuals.

Està previst obtenir la certificació de la FDA (Food and Drug Administration) nord-americana per aquest centre de producció.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.