Vés al contingut

REDACCIÓ

Un 30% dels pacients espanyols busquen informació sobre patologies a Internet i, tot i que existeix molt soroll informatiu, "amb una mica de sentit comú podem trobar a la xarxa informació rigorosa i fiable que ens ajudi a millorar la nostra qualitat de vida", explica Armando Ruiz, director general de Topping, una spin-off ubicada al Parc de Recerca UAB (PRUAB) especialitzada en el desenvolupament de projectes de recerca clínica, difusió científica i comunicació en salut per a empreses i institucions.

Aquestes rutines, derivades de la proliferació de les noves tecnologies, han suposat el naixement de la medicina 2.0 i els anomenats e-pacients, actors que creen una nova manera d'entendre la medicina, convertint-la en participativa i traslacional, on tant metges com pacients hi tenen molt a dir.

El projecte Ideas en salud, desenvolupat per Topping i finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), s'ha creat amb l'objectiu de buscar noves formes de col·laboració entre metges, investigadors i e-pacients per seguir avançant en el coneixement i la implementació dels resultats de les investigacions relacionades amb l'asma i la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC), càncer, diabetis i malalties cardiovasculars, neurodegeneratives, rares i de la pell. La difusió d'aquesta informació a la societat es realitza a través de la web http://ideasensalud.com/ (amb notícies, entrevistes, vídeos, entre d'altres). És una web mèdica acreditada pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB).

A part d'aquesta línia divulgativa, Ideas en salud promou el desenvolupament dels seus propis projectes de recerca col·laborativa. Actualment, segons explica Armando Ruiz, estan treballant en un projecte relacionat amb l'EPOC i un altre amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Aquests projectes es duen a terme juntament amb l'Associació Espanyola de Pacients i Familiars d'EPOC (ASOCEPOC) i l'Associació Espanyola d'Al·lèrgics al Làtex i als Aliments (AEPNAA).

Per captar finançament d'empreses i particulars, Ideas en salud té el suport de la nova plataforma Taracea del Ministeri de Ciència i Innovació.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.