Vés al contingut

Quan una idea és una bona oportunitat de negoci? Com la puc protegir? Quin és el millor model per tirar endavant l’empresa, amb el millor equip i la formació necessària, i on trobaré finançament? Totes aquestes preguntes ronden pel cap de qualsevol emprenedor. En el camp de la biotecnologia o la biomedicina, emprendre ha estat una tendència en alça en els darrers anys que ha impulsat significativament el sector. El seu èxit s’explica, entre altres motius, perquè les empreses parteixen d’una intenció clara: la d’ajudar a resoldre problemes reals.

La sisena edició del curs “Claus per bioemprendre”, que organitzen la Fundació Bosch i Gimpera, l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya, Biocat, CataloniaBio i la Fundació escola emprenedors, presentarà un any més l’experiència personal de diferents emprenedors que estan liderant companyies innovadores i internacionals per acostar la bioemprenedoria a tots els assistents.

El curs, moderat pel director de la FBG, Jordi Naval, està adreçat principalment a estudiants i llicenciats en ciències de la vida (biologia, farmàcia, biotecnologia, medicina, bioquímica, veterinària, químiques), estudiants de màster, doctorats i joves investigadors.

Entre els protagonistes de les xerrades, hi haurà Nigel Fleming, Ignasi Costas, Jaume Amat, Bonaventura Clotet, Josep-Lluís Sanfeliu, Marc Martinell, Marc Ramis i Daniel Oliver. El programa de l’activitat està dividit en quatre sessions que s’impartiran cada dimarts del mes de maig (3, 10, 17 i 24) de 18.30 a 20.30 h al Centre Esther Koplowitz de la Fundació Clínic (Barcelona).

La primera sessió tractarà precisament la qüestió de com l’esperit emprenedor ha empès el desenvolupament de la biotecnologia a Catalunya. La segona abordarà les fases inicials d’una start-up per traslladar la idea científica al mercat: estratègia i captació de finançament.

La tercera parlarà sobre el cicle de vida de l’empresa i els diferents socis que s’incorporen, a més de la necessitat d’empastar els seus interessos particulars en un projecte comú. L’última sessió donarà major protagonisme als speakers que la impartiran: persones del sector que necessites conèixer, que t’inspiraran o que t’assessoraran en qüestions tant legals com intel·lectuals.

Segueix tota l’activitat del curs a través de Twitter amb el hashtag #ClausBio.

 

Consulta els detalls de les sessions:

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.