Vés al contingut

La catalana Intelligent Pharma, que es dedica als serveis en química computacional per empreses biotecnològiques i farmacèutiques, ha obert una nova seu a Munic (Alemanya) per ampliar la seva quota de mercat a la zona, on encara té poca presència. És la cinquena seu que inaugura en els darrers cinc anys. L’empresa també té presència a Alemanya, Regne Unit, Cambridge i Canadà. Totes es dediquen –inclosa la nova seu a Munic– a desenvolupar una plataforma comercial per incrementar l’activitat en aquestes zones. 

“Al Regne Unit vam notar un augment notable quan hi vam traslladar una seu i estic convençut que és perquè als clients els agrada treballar amb proximitat”, valora Ignasi Belda, el fundador i director general d’Intelligent Pharma. L’única seu que no és purament comercial és la de Canadà, que es va obrir el passat mes de febrer a Calgary, Alberta, i està focalitzada a l’àmbit de la recerca petroquímica.

Ignasi Belda explica que Alemanya és una zona amb una indústria biotecnològica i farmacèutica molt potent, i Baviera és un focus d’especial interès. “Tenim alguns clients però, pel nostre potencial, en podríem tenir més. En aquests moments som l’únic proveïdor de serveis en química computacional amb presència en cinc països i clients a vint països d’arreu del món”, comenta Belda.

El director de l’empresa considera que el mercat en química computacional “és encara verge”. Hi ha empreses –per exemple Nimbus Discovery– que treballen en el sector farmacèutic i basen la seva recerca en química computacional. N'hi ha d'altres que presten serveis en química computacional sense una línia de recerca, amb l’objectiu que les empreses accelerin la innovació dels seus productes. Això és el que fa Intelligent Pharma. “Hi ha competència, però entre nosaltres és difícil que ens barallem pel mateix client”, valora Belda.

El nínxol que s’ha fet Intelligent Pharma al mercat es constata amb les seves dades de creixement. L’empresa fa gairebé nou anys que es va fundar, i ja en fa sis que té beneficis. Només en aquest últim any, hi ha hagut un creixement en la facturació del 50% respecte de l’any passat. “Tenim un ritme brutal de creixement, més del que esperàvem. Ara que sortim de la crisi, estem desbordats”, afirma Ignasi Belda. Aquest any s’ha ampliat la plantilla un 25% i l’empresa compta actualment amb prop de 25 treballadors entre la seu central i les delegacions.

Intelligent Pharma també acaba de rebre una injecció de capital públic de 550.000 euros procedent del Plan Avanza 2 del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. Amb aquest finançament, l’empresa seguirà desenvolupant la seva tecnologia de polifarmacologia virtual, Pythia, per descobrir nous mecanismes d’acció de molècules amb potencial terapèutic i incorporar funcionalitats molt demandades pel mercat, com la inclusió de dades fenotípiques o l’estudi de rutes metabòliques.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.