Vés al contingut

REDACCIÓ

Intelligent Pharma —ubicada al Parc Científic Barcelona (PCB) i especialitzada en serveis en química computacional per a la indústria farmacèutica i biotecnològica— acaba d'obrir la seva primera filial als Estats Units. Aquesta és la tercera oficina internacional que posa en marxa en menys de dos anys, després de l'obertura de dues delegacions europees: la primera, el 2010 al Heidelberg Technology Park (Alemanya) i la segona, el 2011, al clúster BioPark de Welwyn Garden City, al nord de Londres (Regne Unit).

La nova filial americana (Intelligent Pharma, LLP) té la seva seu a Cambridge (Massachusetts) i està coordinada pel bioquímic i economista Sebastian Pedraza, amb una àmplia experiència en el sector biotecnològic americà. En un principi es dedicarà a canalitzar els esforços de vendes, màrqueting i desenvolupament de negocis de la biotecnològica a Amèrica del Nord i podria convertir-se també en una filial productiva en funció de l'evolució del mercat.

Intelligent Pharma és una spin-off de la Universitat de Barcelona fundada en 2007 per un jove emprenedor, l'enginyer Ignasi Belda. Amb poc més de quatre anys de trajectòria, Intelligent Pharma ha aconseguit tenir com a clients pràcticament a totes les farmacèutiques espanyoles i un gran nombre de companyies biotecnològiques i institucions públiques de recerca, a més d'una sòlida cartera de clients al Regne Unit, Estats Units i Mèxic.

“Amb aquest nou pas de creixement internacional cada vegada estem més a prop de convertir-nos en els líders mundials del nostre nínxol de mercat. En aquests moments som l'únic proveïdor de serveis en química computacional amb presència física directa en quatre països”, afirma el Dr. Ignasi Belda, director general de la bioinformàtica catalana.

En el currículum de la companyia hi ha distincions com ara el Premi BioEmprendedor XXI promogut per "la Caixa", Barcelona Activa, Biocat, la Cambra de comerç de Barcelona i Genoma España; el Fem Empresa de Caixa Tarragona; el Premi Bancaixa Joves Emprenedors; el BDigital a la Innovació Digital, i el Premi a la Millor Empresa en Responsabilitat Social Corporativa de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.