Vés al contingut

El Dr. Joan Guinovart, catedràtic en Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Barcelona (UB) i fundador i director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona), ha estat guardonat amb els IX Premis Gaudí-Gresol en la categoria de ciència.

La Fundació Gresol i l’Ajuntament de Reus promouen aquests premis per a distingir persones que han destacat per la seva trajectòria professional i personal i els seus mèrits i dedicació en diversos àmbits.

L’activitat investigadora del Dr. Guinovart se centra en el metabolisme del glucogen, directament relacionat amb la diabetis i amb patologies neurodegeneratives com la malaltia de Lafora.

L’empresari Víctor Grífols, expresident dels Laboratoris Grifols, també va ser un dels guardonats en la categoria de lideratge empresarial.

L’acte de lliurament de premis es va celebrar el dijous 11 de juny a l’auditori Antoni Gaudí de la Fira de Reus. La celebració va constar d’un sopar solidari, al qual van assistir destacats representants del món empresarial i de la societat civil. Els diners recaptats es destinen al projecte que porta a terme el centre ELIKYA per a nens necessitats al Congo, que dirigeix la missionera reusenca Maria Isabel Correig, guardonada pels Premis Gaudí-Gresol en la categoria solidaritat.

La Fundació Gresol va néixer com un espai d’intercanvi d’idees per formar i reforçar els vincles entre els empresaris del territori. A dia d’avui agrupa més de cent cinquanta personalitats que representen les firmes més importants del territori.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.