Vés al contingut

Redacció

JPT Peptide TechnologiesGmbH —subsidiària de BioN-Tech AG (Alemanya)—, l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia (IUCT) i Leitat col·laboraran en el desenvolupament conjunt d'una teràpia contra el càncer centrada en cercar anàlegs de nucleòsids units a petits peptidomimètics cíclics. El projecte ha rebut finançament de la iniciativa EuroTransbio.

L'objectiu és crear nous productes quimioterapèutics amb major seguretat i perfil d'eficàcia, a través de l'acció selectiva sobre les cèl·lules tumorals de compostos citotòxics inactivats per evitar l'atac a cèl·lules sanes.

L’empresa JPT té una llarga trajectòria en la identificació de pèptids terapèutics i la seva evolució a potencials fàrmacs. El director general, Holger Wenschuh, ha dit que "el treball científic previ entre l’IUCT i Leitat ha establert una base sòlida per aplicar la nostra experiència en química-mèdica de pèptids i la capacitat de modificar de forma sistemàtica les propietats físico-químiques dels compostos d'interès per a la creació de nous productes amb perfils funcionals optimitzats".

L’IUCT i Leitat treballen en el desenvolupament de noves teràpies contra les malalties neoplàsiques des de fa diversos anys. “Amb JPT hem trobat un soci de confiança que complementa la nostra experiència en la creació de nous compostos contra el càncer", ha declarat Josep Castells, director general de l’IUCT.

La principal línia de negoci de l’IUCT, fundat el 1997, és la transferència de coneixement i l’R+D de fàrmacs, biotecnologia industrial i química verda. En el camp del descobriment de fàrmacs, l’IUCT té experiència en les indicacions relacionades amb el càncer, malalties virals, malalties del SNC, inflamació, dolor i osteoartritis. I en el de la biotecnologia industrial, ha desenvolupat una plataforma que permet la síntesi d'un gran nombre de molècules complexes que no són fàcilment accessibles per mètodes de síntesi química.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.