Vés al contingut

Redacció

La CRO (Contract Research Organization) Kymos Pharma Services ha posat en marxa un nou laboratori d'immunologia al Parc Científic de Barcelona (PCB), auditat amb èxit d'acord amb les Bones Pràctiques de Laboratori (BPL). Kymos ja tenia tres laboratoris al PCB en el camp de la bioanàlisi, desenvolupament analític i control de qualitat. Aquest projecte ha estat possible gràcies a l'acord amb la multinacional biotecnològica Ipsen, el desembre de 2011, quan Kymos va assumir un equip de científics, equipament i know-how de l'antiga seu d'R+D d'Ipsen a Espanya.

La nova divisió biotecnològica se centrarà en oferir serveis de desenvolupament de productes biològics innovadors, biosimilars i vacunes. Els directius de la CRO catalana presentaran aquesta àrea d'R+D a la principal convenció biotecnològica mundial, la BIO, que tindrà lloc del 18 al 21 de juny a Boston (Massachusetts, Estats Units). Hi participen amb la delegació catalana de 72 empreses i entitats coordinada per Biocat.

"Tot i el poc temps que fa que hem iniciat aquesta activitat, les perspectives són molt bones. Ja hem aconseguit despertar l'interès d'importants empreses farmacèutiques de dins i fora del país i signar els primers contractes", ha explicat Joan Puig de Dou, director general estratègic de Kymos.

La companyia, que té una plantilla de 45 professionals, preveu arribar a una facturació de 4 milions d'euros el 2012.

Més informació en el web del PCB.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.