Vés al contingut

Kymos Pharma Services, una Contract Research Organization (CRO) ubicada al Parc Tecnològic del Vallès de Cerdanyola del Vallès, ha comprat l’empresa italiana Pharmaprogress per accelerar el seu pla d’expansió internacional que va començar fa cinc anys. Mitjançant aquesta compra, Kymos espera augmentar en un milió d'euros les vendes a Itàlia el 2017, de manera que es convertirà en el principal mercat exterior seguit de França, on hi té una forta presència després de l’acord estratègic que va tancar amb la multinacional Ipsen el 2012. 

Segons el director general de la firma, Joan Puig de Dou, amb l’adquisició de Pharmaprogress s'ampliaran els serveis i la capacitat de gestió de projectes que s'oferien fins ara als clients de l'empresa italiana, especialment en l'àmbit dels biològics. L'empresa no ha volgut fer pública la despesa ocasionada per la compra de Pharmaprogress.

Kymos, que està especialitzada en serveis d'R+D i control de qualitat per a la indústria biotecnològica, farmacèutica, veterinària, nutracèutica i cosmètica, situa les exportacions en gairebé el 50% de la seva facturació i espera assolir vendes de 7 milions d’euros aquest any. Fundada el 2001, actualment compta amb un equip de 80 professionals i els seus principals mercats són Itàlia, França, Suïssa, Alemanya i Portugal. 

Pharmaprogress és una CRO privada situada a Ancona, a la regió de Las Marcas, que ofereix serveis de control de qualitat de medicaments i bioanàlisis per contracte, amb un destacat posicionament entre les principals empreses farmacèutiques del país. Té una plantilla de 10 treballadors.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.