Vés al contingut

REDACCIÓ

La biotecnologia forma part de la nostra vida. La major part dels ciutadans no ens imaginem la quantitat d'usos que té i que ja estan al nostre voltant: aliments, materials, diagnòstic i tractament de malalties... La Plataforma de Mercats Biotecnològics ha organitzat un gran esdeveniment a peu de carrer a Madrid, els dies 20 i 21 de gener de 2012, a través del qual s'acostarà la biotecnologia a la societat.

Durant aquests dos dies, es faran tallers i xerrades divulgatives per a nens i per adults. Per exemple, es podrà participar en tallers on s'explicarà com intervé la biotecnologia en el procés d'elaboració del vi (amb un tast) i el desenvolupament de compostos per a l'ús cosmètic. També s'ha convidat a un agricultor perquè exposi els avanços que ha suposat la introducció d'aquesta tecnologia en els cultius.

Per als nens, s'ha preparat un contacontes, el joc Game Biotec amb experiments de la mà de l'empresa biotec Vita Aidelos per extreure i visualitzar l'ADN de microorganismes, descobrir les aplicacions de l'enginyeria genètica, identificar visualment la morfologia dels microorganismes...

Regina Revilla, membre de l'Equip Gestor de la Plataforma i presidenta de l'Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio), comenta que "volem que la gent vegi la biotecnologia com una cosa beneficiosa, que l'ajuda en el seu dia a dia i que els seus desenvolupaments suposen un avanç per a la societat i per a l'economia". Rafael Camacho, director general de Genoma España, pensa que "apropar la biotecnologia, les seves aplicacions i beneficis és necessari i fonamental per tenir una societat ben informada i que pugui opinar amb coneixement de causa. Així mateix, veiem primordial portar el coneixement biotecnològic a les escoles des d'edats primerenques per promoure l'interès per la ciència i per generar vocacions científiques".

La Plataforma de Mercats Biotecnològics també ha creat el web www.biopositivizate.com, on es pot consultar una descripció detallada sobre la biotecnologia, les seves aplicacions, beneficis, i entrar a formar part dels grups a les xarxes socials de Twitter, Facebook i Tuenti.

Programa

Dies: 20 i 21 de gener de 2012
Lloc: centre comercial La Vaguada • C/ Puerto de Maspalomas, 12 (centre ciutat) • Madrid

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.