Vés al contingut

REDACCIÓ

La compra pública de tecnologia innovadora és la que es produeix quan una entitat pública aprova una comanda d'un producte o sistema que no existeix en aquest moment, i que requereix el desenvolupament de tecnologia nova o millorada per poder complir amb els requisits demandats.

El 8 de juliol, el Govern espanyol va anunciar diverses mesures per impulsar la compra pública amb l'objectiu fixat al 2013, moment en el qual el 3% de les compres que realitzin les administracions s'han de destinar a aquest concepte. D'aquesta manera, els ministeris i els seus organismes públics s'hauran de comprometre a fer una reserva pressupostària per a la compra d'aquest tipus de tecnologia. El Ministeri de Ciència i Innovació (Micinn) va anunciar que posarà en marxa un instrument de finançament de suport a l'oferta tecnològica que concorri als processos de compra pública innovadora a través del Programa Innodemanda.

L'Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio) i la Plataforma de Mercaders Biotecnològics organitzen, el dia 27 de setembre a Madrid, una jornada perquè les empreses del sector biotecnològic coneguin el funcionament, gestió, marc legal i institucional de les compres públiques i els requisits i passos que han de seguir per dur a terme una compra pública amb l'Administració.

El sector biotecnològic ja representa el 20% de l'R+D espanyola segons l'Informe Asebio 2010, i això afecta directament en el desenvolupament de noves tecnologies. Són molts els sectors que es poden beneficiar de compres de tecnologia a les biotecnològiques espanyoles com el sanitari, el mediambiental (bioremediació, revalorització de residus...), l'alimentari (seguretat alimentària), el diagnòstic genètic, el bioinformàtic, l'energètic (biocombustibles), entre d'altres.

Al final de l'acte es lliurarà el llibre Compra pública de tecnología innovadora en biotecnología de la Fundació COTEC.

Programa

Dia: 27 de setembre de 2011
Hora: 9.30 h
Lloc: CEOE • Saló José María Cuevas • C/ Diego de León, 50 • Madrid

Confirmació d'assistència a: secretariageneral@asebio.com

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.