Vés al contingut

REDACCIÓ

La Fundació Botín acaba de presentar el programa Mind the Gap amb el qual invertirà 40 milions d'euros en la creació de 20 empreses en l'àmbit de la biomedicina, la biotecnologia i la bioenginyeria els propers cinc anys.

Aquest programa donarà suport a projectes científics que tinguin una projecció comercial sòlida, i que requereixin assajos i estudis addicionals que confirmin l'oportunitat de negoci. Cada projecte seleccionat (per un comitè d'avaluació internacional) rebrà un finançament de fins a 250.000 euros bruts anuals durant un màxim de dos anys.

Els projectes amb més punts per obtenir aquest suculent finançament han de ser novedosos i trencadors en tecnologia, amb un elevat interès potencial del mercat i avantatges clars sobre tecnologies competidores, i amb un elevat impacte social, entre d'altres aspectes. També es considerarà l'excel·lència científica dels grups de recerca que els liderin.

La Fundació Botín no es limita a aportar capital per a la constitució d'aquestes empreses, sinó que també aporta recursos de gestió, coordinació i assessorament; acompanya el grup investigador en la primera etapa del projecte empresarial; i s'implica en la recerca de socis i inversors .

Com a experiència pilot, el 2010 es van crear dues noves empreses que ja funcionen amb èxit:

  • Axontherapix, constituïda per la Fundació Botín, la Universitat de Sevilla i l'Hospital Universitari de la Rosada per desenvolupar una nova teràpia per tractar el Parkinson.
  • Life Length, formada per la doctora Maria Blasco (CNIO), la Fundació Botín i Matlin Associates, és una companyia basada en els avenços descoberts per l'equip de la Dra. Blasco, en la mesura de telòmers-extrems dels cromosomes la longitud es relaciona amb malalties associades a l'envelliment.

La participació en el programa està inicialment restringida a un grup d'entitats col·laboradores de la Fundació Botín, però a mesura que es consolidi el programa s'ampliarà.

Bases del Programa Mind the Gap

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.