Vés al contingut

Els fons de La Marató de TV3 2008 permetran impulsar 26 projectes de recerca biomèdica sobre malalties mentals, que seran desenvolupats per 42 investigadors principals i els seus equips de 35 centres de recerca de Catalunya, l'Estat espanyol i Europa.

Els investigadors premiats, la comunitat científica i personalitats del món social i polític van assistir ahir a la tarda a l'acte de lliurament que es va fer a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i que va comptar amb la presència de la consellera de Salut, Marina Geli; el vicedegà de la Facultat de Medicina de la UB, Albert Torras i el president de la Fundació La Marató de TV3, Albert Sáez.

Els resultats d'aquests projectes es veuran el 2013

D'aquests 26 projectes de recerca, 12 són unitaris, és a dir, es desenvoluparan en un únic centre de recerca, i 14 són coordinats, fet que implicarà el treball conjunt dels centres de recerca catalans amb d'altres institucions de l'Estat i d'Europa.

Per àrees de recerca, 12 projectes corresponen a recerca bàsica, 10 a recerca clínica, 3 a recerca epidemiològica i serveis sanitaris i 1 a combinacions de les diferents àrees.

Dels centres de recerca que rebran finançament, destaca l'Hospital Clínic de Barcelona i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer (IDIBAPS), amb 5 projectes guardonats, i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica (IMIM), amb 2 projectes guardonats cadascun.

D'altra banda, 4 institucions de recerca espanyoles i 2 d'europees, coordinades per centres catalans, treballaran en el desenvolupament d'aquests treballs. Són la Facultat de Medicina de la Universitat de Màlaga, la Facultat de Psicologia de la Universitat de Granada, l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón, el Centre Regional d'Investigacions Biomèdiques de Ciudad Real, el Centre for Cardiovasculars Sciences University d'Edinburg i el Karolinksa Institutet d'Estocolm.

Els resultats d'aquests projectes, que es desenvoluparan en el termini de 3 anys, es presentaran l'any 2013 en un simposi que organitzarà la Fundació La Marató de TV3.

Segona font de finançament per a la recerca a Catalunya

En aquesta convocatòria, que es va obrir el febrer passat, s'hi van presentar 151 projectes de 81 institucions de recerca. Posteriorment, entre els mesos de maig i setembre, 131 científics especialistes en malalties mentals procedents de 17 països van avaluar els projectes en un procés per consemblants (peer review). L'avaluació dels projectes està gestionat per l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques.

Entre el 1992 i el 2007, La Marató de TV3 ha permès finançar 515 projectes de recerca, amb més de 70 milions d'euros, de forma que ha esdevingut la segona font de finançament de la recerca a Catalunya després del Fons d'Investigació Sanitària (FIS).

> Projectes finançats

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.