Vés al contingut

REDACCIÓ

La Fundació Lilly ha obert el termini de la convocatòria de la desena edició dels seus premis de recerca biomèdica en les seves dues modalitats, preclínica i clínica, dotats amb 170.000 i 130.000 euros respectivament (BOE de 23 de desembre de 2010). Els candidats, que han de desenvolupar la seva activitat investigadora a l'Estat espanyol, poden presentar les seves propostes fins el proper 15 de febrer de 2011.

Amb aquests premis, la Fundació Lilly pretén fomentar la recerca biomèdica d'alta qualitat mitjançant el suport i reconeixement a trajectòries científiques d'excel·lència. En opinió del seu director, el Dr. José Antonio Gutiérrez, "ara més que mai és necessària una major interacció entre el sector públic i privat per crear un entorn favorable a la inversió en R+D+i i promoure un teixit empresarial innovador que permeti a Espanya assolir un nivell altament competitiu".

Prestigi dels guardonats

Després d'una dècada d'història, tant la quantia com el nivell dels científics guardonats han permès que aquests premis s'hagin consolidat com uns dels més prestigiosos en el seu àmbit. En cada edició es presenten prop d'un centenar de candidatures dels investigadors biomèdics més rellevants del nostre país.

El jurat està integrat pel Consell Científic Assessor de la Fundació Lilly, al qual se sumen els guardonats de les dues últimes edicions dels premis: María Blasco, directora del Programa d'Oncologia Molecular del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO); José María Gatell, cap de Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona; Manel Esteller, director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL) i Andrés Esteban de la Torre, cap de servei de Cures Intensives de l'Hospital Universitari de Getafe (Madrid).

Bases

Més informació: Fundación Lilly • 91 781 50 70 • fundacionlilly@lilly.com

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.