Vés al contingut

La Fundació Pasqual Maragall s'instal·larà, amb el seu projecte científic-assistencial barcelonaβeta, a l’edifici que s'està construint a la nova bocana del Port de Barcelona, davant de l’Hotel Vela. Concretament, la nova seu ocuparà un dels tres edificis que conformaran el complex, una torre de vuit pisos amb una superfície de 10.500 metres quadrats.

El projecte s’estructurarà en dues grans àrees i un espai complementari d’informació i assessorament obert al públic:

  • L’Institut de Recerca Pasqual Maragall, que desenvoluparà programes de recerca de risc elevat, programes aplicats a necessitats no cobertes i un ambiciós estudi longitudinal (cohort) dirigit al diagnòstic precoç.
  • La Clínica de la Memòria, una infraestructura que es destinarà a implementar els avenços científics per a la millora del diagnòstic i la cura dels pacients d’Alzheimer i dels problemes cognitius de l’envelliment. Oferirà diagnòstic clínic integral i informació i assessorament sobre la malaltia, serveis i recursos disponibles, i la possibilitat de participar en assajos clínics, programes experimentals d’estímul i rehabilitació cognitiva, entre d'altres projectes de recerca clínica.
  • El Centre de Recursos i Interpretació, un espai obert al públic per donar informació i assessorament sobre aquest tipus de malalties i les polítiques de promoció de la salut per a un millor envelliment.

Segons un acord signat aquesta setmana, la Fundació Pasqual Maragall pagarà un lloguer per un període de deu anys, renovables per períodes de cinc anys.

No serà fins a finals de 2012 que es faci efectiu el trasllat al nou edifici, però mentrestant la fundació segueix treballant en altres projectes científics com ara la posada en marxa d’un programa dirigit al diagnòstic precoç dels problemes cognitius de l’envelliment, que compta amb el suport de l’Obra Social de “la Caixa”, i que es presentarà a finals d’aquest any.

     

    Subscriu-te a les nostres newsletters

    Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.