Vés al contingut

REDACCIÓ

Catalunya va arribar a un rècord històric de trasplantaments d'òrgans el 2011 i és la comunitat de l'Estat espanyol que lidera aquest tipus d'intervencions. Segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat, l'any passat es van fer a Catalunya 892 trasplantaments, gairebé un 20% més que l'any anterior. La major part d'aquests trasplantaments, prop de 600, van ser de ronyó. Les donacions d’aquest òrgan van créixer un 25%. En el tercer i el quart llocs se situen els trasplantaments de fetge i de cor. L'increment global dels trasplantaments a Catalunya ve tant de persones mortes com de donacions fetes en vida.

El Departament de Salut també ha destacat l'augment de persones que s'han volgut fer el carnet de donant, especialment durant el mes de desembre, com a resultat de la potent acció de sensibilització sobre trasplantaments que ha dut a terme La Marató de TV3. Si al desembre del 2010 només hi havia una sol·licitud del carnet de donant, al mateix mes del 2011 se’n van registrar 1.300. Per fer-se donant a Catalunya, cal adreçar-se a l'Organització Catalana de Transplantaments.

La Marató de 2011 ha recaptat, fins ara, un total de 7.575.948 euros, xifra que se superarà amb els donatius que arribin fins al 31 de març de 2012. Aquests recursos econòmics permetran impulsar la recerca en regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.