Vés al contingut

REDACCIÓ

La Marató de TV3, dedicada a la regeneració i el trasplantament d’òrgans i teixits, ha fet 20 anys sumant un nou èxit de participació social i una fita econòmica destacada en la seva trajectòria: 7.231.628 d’euros. Aquesta xifra provisional és la que reflectia el marcador a la 1.20 h de la matinada, quan els presentadors Xavi Coral i Espartac Peran van acomiadar el programa. Gairebé s'ha igualat el rècord de l’any passat (7.246.114 d'euros). Avui es comunicarà el recompte final de la jornada.

Els fons s'han recaptat gràcies als milers de donatius que els ciutadans han fet a través del 905 11 50 50 —un total de 1.037 línies d’atenció telefònica han permès absorbir la solidaritat dels catalans— i les 1.600 activitats populars organitzades arreu de Catalunya. De totes formes, es poden seguir fent donatius fins al 31 de gener de 2012.

A les xarxes socials, la vintena Marató de TV3 també ha estat molt viva. Durant les 15 hores del programa 6.000 persones s’han sumat a la pàgina de Facebook (el total d’amics són 125.075) i a Twitter s’han registrat 2.500 nous seguidors, que sumats als ja exitents arriben a 10.510.

Destinació dels fons recaptats

La inversió en recerca dels fons recaptats a La Marató 2011 permetrà disposar de nous avenços en els àmbits quirúrgic, farmacològic, de conservació dels òrgans i teixits i avançar en les aplicacions de la medicina regenerativa. Aquesta inversió en recerca es farà mitjançant el finançament de projectes de recerca.

El febrer de 2012, la Fundació La Marató de TV3 obrirà a convocatòria pública per a la presentació d’aquests treballs. La data concreta s'anunciarà a través dels mitjans de comunicació i del web www.tv3.cat/marato. Biocat ho comunicarà a través del seu portal i les xarxes socials.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.