Vés al contingut

REDACCIÓ

Amb els donatius que han arribat fins avui, La Marató de TV3 de 2010 ha aconseguit el marcador més alt de la història del programa, que fins ara el tenia l’edició 2004. En total són 8.735.103 euros, que suposaran una injecció important de recursos econòmics per a la recerca en lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

Les 71.325 trucades de donatius al 905 11 50 50, els milers de donatius arribats a través d’Internet i de mòbils, les aportacions d’empreses i la potent mobilització social generada entorn del programa, amb un total de 1.361 activitats populars, han determinat aquest bon resultat. L’èxit de La Marató 2010 demostra el compromís de la societat catalana amb aquest projecte de Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3.

Fins a l’11 d’abril, la comunitat científica pot presentar projectes a la convocatòria d’ajuts.

Edició 2011: regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits

El proper 18 de desembre, La Marató de TV3 arribarà als 20 anys amb un programa dedicat a la regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits. El tema, en plena efervescència en l’àmbit científic, inclou el trasplantament d’òrgans sòlids, com el cor i el pulmó, el de teixits, com la còrnia i la pell, i la medicina regenerativa tant en òrgans com en teixits.

L'objectiu és recaptar fons que permetin cercar els mètodes i les tècniques que siguin més eficaces en la supervivència tant de l’òrgan trasplantat com del seu receptor, menys agressives i amb més bons resultats per a la qualitat de vida dels malalts.

Serà una Marató transversal en el sentit que el tema implica moltes àrees sanitàries i col·lectius de persones afectades per malalties diferents. També serà una Marató doblement solidària, ja que a banda de la crida a la donació econòmica, s'hi sumarà la sensibilització sobre la necessitat de disposar d’òrgans procedents de donacions.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.