Vés al contingut

Merck ha anunciat una nova inversió de 6,2 milions d’euros a la planta de Mollet del Vallès. Amb aquesta operació es preveu la construcció d’un nou edifici anomenat de Pesades, de 2.500 metres quadrats i que inclourà les operacions de pesatge i dispensació de matèries primes i excipients. A més comptarà amb àrees per a la ubicació de càmeres d’estabilitat, la mostrateca i zones d’arxiu documental general de la planta. 

"El disseny de la planta serà d’última generació, contemplant tots els requisits que exigeixen les normes GMP (sigles en anglès per a ‘bones practiques de fabricació’), incorporant totes les recomanacions per a millorar l’ergonomia al treball i optimitzar els nostres fluxos productius. El procés que hem seguit per a la preparació i presentació d’aquest projecte és també un exemple de com es treballa a Mollet, la professionalitat i nivell dels nostres col·laboradors és excepcional.” ha manifestat el director de la planta, Sergi Vilar. Les obres i la validació del recinte estan prevists que comencin a l’estiu i durin de 18 a 20 mesos aproximadament.

"Aquestes noves instal·lacions de Mollet suposen un clar exemple de la confiança que estem transmetent com a filial i de les garanties que suposa per al grup portar inversió al nostre país. És una inequívoca senyal de l’aposta del grup per Espanya", ha recalcat el director general de Merck a l’estat espanyol, Rogelio Ambrosi. De fet, aquesta inversió se suma a les d'11 milions que el grup alemany ja havia anunciat per a la mateixa planta i a la de 15 milions per a la planta de Tres Cantos (Madrid).

La planta de Mollet, inaugurada el 1974, i dedicada a la fabricació de productes farmacèutics per als mercats locals i 40 mercats internacionals, és de les més antigues del grup i produeix anualment uns 50 milions d’unitats de les quals se n’exporta el 90%. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.