Vés al contingut

Redacció

La Comissió Europea ha anunciat l'última convocatòria del 7è Programa Marc (7PM), el principal instrument europeu de finançament per a projectes de recerca i innovació, a través de la qual adjudicarà 8.100 milions d'euros a empreses, universitats, centres de recerca i centres tecnològics. A partir de 2014, i fins al 2020, el nou programa marc de recerca europeu serà l'Horizon 2020.

"El coneixement és la divisa de l'economia global", va assenyalar Máire Geoghegan-Quinn, comissària europea de Recerca, Innovació i Ciència, durant la presentació que es va fer a Brussel·les el passat 10 de juliol. "Si volem que Europa segueixi sent competitiva al segle XXI, hem de recolzar la recerca i la innovació perquè generin llocs de treball i creixement. La intensa competència per obtenir finançament de la UE assegura que els diners dels contribuents vagin a parar als millors projectes", va matisar Geoghegan-Quinn.

El 2011 la participació d'empreses i entitats catalanes al 7PM de la UE va créixer un 16,8%, i van captar 146 milions d'euros.

Les àrees i temàtiques específiques que poden optar a aquest finançament van des del canvi climàtic, a la innovació industrial, eficiències en el processament dels recursos biològics, seguretat i subministrament d'aliments, productes i processos de base biològica, lluita contra malalties neurològiques, TIC en sanitat i neurociències, entre d'altres.

Segons dades d'ACC1Ó, durant el 2011 la participació d'empreses i entitats catalanes al 7PM de la UE va créixer un 16,8%, i van captar 146 milions d'euros. Des de 2007, la captació de recursos de Catalunya ha estat de 529 milions d'euros, xifra que representa prop del 29% del total aconseguit per l'Estat espanyol.

El 7PM es va posar en marxa el 2007 amb un pressupost de 55.000 milions d'euros. Fins avui ha donat suport a uns 19.000 projectes en els que hi han participat més de 79.000 entitats (universitats, organitzacions científiques i empreses) dels estats membres. Es calcula que cada euro dels fons del Programa Marc de la UE genera un increment del valor afegit industrial que va dels 7 als 14 euros.

Més informació de la convocatòria en el web de la Comissió Europea.

Jornada informativa per a les empreses catalanes

ACC1Ó, AGAUR i CERCA organitzen la Jornada Connect-EU, el dia 20 de setembre de 2012 al World Trade Center de Barcelona, per impulsar l’accés de les empreses catalanes al 7PM. Els participants podran conèixer tots els detalls de les convocatòries del 7PM i assessorar-se amb els representants nacionals dels programes i els representants de la Comissió Europea.

Més informació i inscripció a la jornada en el web d'ACC1Ó.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.