Vés al contingut

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha inaugurat el Centre de Recerca en Nanoenginyeria (CRnE), dedicat a la recerca, el desenvolupament i la innovació en els camps de la micro i nanoenginyeria, la nanotecnologia i la nanociència. El CRnE és un projecte multidisciplinari entre diferents grups de recerca de la UPC i té entre els seus objectius atraure investigadors joves brillants i motivats oferint-los les millors condicions per dur a terme recerca de frontera en aquests camps. En aquests moments hi treballen directament cinc grups de recerca en nanopartícules, nanoquímica, nanomecànica, nanotecnologia de biomaterials i cèl·lules solars orgàniques, i hi estan associats 20 grups d'investigadors més de la UPC.

El nou centre s'ha situat dins l’àrea del Barcelona Knowledge Campus (BKC), recentment designat com el primer Campus d’Excel·lència Internacional de l’Estat espanyol. És, per tant, la primera infraestructura de recerca de la UPC que s’inaugura tot just després que el Ministeri d’Educació hagi atorgat aquest reconeixement d’excel·lència internacional, pel que la UPC i la UB rebran finançament públic durant el període 2009-2012. El BKC és un dels pols de coneixement més actius i potents del sud d'Europa, situat en un entorn de 227 hectàrees, 16 centres docents, 90 departaments i 15 biblioteques.

Les instal·lacions del centre estan en un edifici de nova planta d'uns 700 metres quadrats, darrera l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de  Barcelona, ii gairebé 500 metres quadrats s'han destinat a equipament científic sofisticat. 

A l’acte inaugural hi han participat el Comissionat per Universitats i Recerca, Joan Majó; el rector de la UPC, Antoni Giró; el president del Consell Social de la UPC, Joaquim Boixareu; el director de Parc de la UPC, Francesc Solé Parellada; i el flamant director del CRnE, l'investigador Ramon Alcubilla.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.