Vés al contingut

Laboratoris Isdin, empresa de dermatologia participada a parts iguals pel grup Puig i Laboratoris Esteve, ha deixat enrere els anys de recessió. Va tancar l'any 2014 amb un increment de la facturació del 10,4%, fins els 148,9 milions, i uns guanys del 68,3%, fins als 10,1 milions d’euros.

Aquestes beneficis es deuen principalment a dos factors: la inversió en innovació i la internacionalització, segons va explicar l’actual conseller delegat de la companyia, Juan Naya. Amb el tancament del 2014, la farmacèutica catalana ja havia reforçat la seva presència a l’Amèrica Llatina, on hi té el seu mercat principal –suposa un 21% dels seus ingressos totals–, i va obrir-hi filials al Perú i a Colòmbia. Fins al moment, els seus principals mercats són a Brasil i Mèxic. 

No obstant, la farmacèutica que ja compta amb més de 700 treballadors té la vista posada en un nou mercat: el dels Estats Units, on ja va obrir una filial l’any 2015 i on es preveuen importants beneficis de cara a aquest nou any. Pel que fa a l'any que deixem enrere la companyia pronostica uns resultats globals d’entre 160 i 170 milions d’euros.

L’any 2015 ha sigut també un any de canvis per l'empresa, que a finals de desembre va anunciar el nomenament del nou president Marian Puig, qui fins al moment ocupava el càrrec de conseller delegat. Aquest càrrec és ocupat ara per Juan Naya, qui al seu torn ocupava el càrrec de director general. Antoni Esteve, fins al moment president executiu, ha passat a ocupar el càrrec de president del consell d’administració.

Isdin afirma que seguirà apostant per la innovació, de fet aquest últim any ha llençat tres nous productes i preveu mantenir un ritme elevat de llançaments en el futur.

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.