Vés al contingut

La farmacèutica catalana Lacer, que aquest any celebra el seu seixanta aniversari, finalitzarà el 2009 amb una inversió de més de 12 milions d'euros en R+D+I i un creixement superior al 7% -el 2008 va facturar 140 milions d'euros.

El negoci de Lacer se centra en quatre tipus d'activitat: productes farmacèutics (especialitats de prescripció mèdica), personal health (EFP i cosmètics), medicaments genèrics i manufactura per a tercers, tant en el mercat estatal com internacional. Cal destacar el seu vincle amb el sector biotecnològic, com a soci promotor de Salupharma Biosimilars, empresa pionera a Espanya en el camp dels medicaments biosimilars. Salupharma Biosimilars ha establert recentment una aliança estratègica amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per a la transferència recíproca de coneixement i tecnologia.

Aquest impuls de l'activitat d’R+D+i és una reorientació estratègica de la Divisió Farmacèutica de Lacer. "Com a empresa farmacèutica nacional, sense disposar de la potència econòmica de les grans multinacionals amb les quals competim, hem de buscar fórmules imaginatives per potenciar la nostra innovació", ha afirmat el director general d'aquesta divisió, José Miguel Noriega.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.