Vés al contingut

La incontinència fecal, la incontinència urinària per estrès (SUI) i la lactància materna són les tres idees sobre les quals els alumnes de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) començaran a desenvolupar les seves oportunitats de negoci per a cobrir necessitats clíniques no resoltes.

Després de detectar fins a 642 necessitats durant els 2 mesos d’immersió clínica en els hospitals –dos equips a l’Hospital Sant Joan de Déu (326 necessitats) i un a l’Hospital Clínic de Barcelona (316)–  i una vegada les necessitats han estat estudiades i distribuïdes, cadascun dels equips ha seleccionat la necessitat que considera que pot tenir un major impacte i han començat a treballar en la creació d’un nou producte o servei que pugui donar-hi resposta.

El total de necessitats detectades es poden distribuir en tres grans grups: el primer (improvement report) són necessitats que es podrien resoldre mitjançant la millora d’espais, equips, tecnologies dels hospitals o processos de comunicació entre pacients i professionals (35,57%); d’altres (Scientific discovery) requereixen un descobriment científic per què es puguin dur a terme, és a dir, necessiten recerca científica (6,41%), mentre que la majoria (business needs) ofereixen la possibilitat de ser resoltes amb la creació de nous negocis (58,02%).

D’aquesta manera, els alumnes es troben actualment en la 2ª fase del programa (Invent), en la qual, durant 9 setmanes, seleccionen i dissenyen el prototip del producte o servei que volen desenvolupar. En la tercera i última fase (Implement), dissenyaran el model de negoci per després, al final del programa, presentar la seva proposta davant d’un panell d’inversors –Investor’s Day– i així aconseguir finançament per poder implementar allò en què han estat treballant.

Després de dues exitoses edicions, d·HEALTH Barcelona es posarà en marxa de nou al gener del 2016. El període d’inscripció i el procés de selecció per a formar part de la tercera edició del programa ja està obert. Els interessats en registrar-s’hi o en obtenir més informació, poden assistir a qualsevol de les sessions informatives que s’impartiran durant els propers mesos. 

d·HEALTH Barcelona és un programa inspirat en els prestigiosos programes Stanford Biodesign Fellowship, Kaos Pilot i Exponential Medicine (Singularity University), i és el primer programa formatiu en biodisseny que s'imparteix al nostre país. S'emmarca dins de Moebio, la iniciativa de desenvolupament de talent de Biocat, que reuneix diversos programes formatius de llarga i curta durada amb l'objectiu comú de promoure l'emprenedoria i donar resposta als reptes actuals del sector salut des d'una perspectiva global.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.