Vés al contingut

REDACCIÓ

Els vuit clústers europeus que van anunciar que unien forces per impulsar el diagnòstic mèdic a Europa, han formalitzat l'aliança mitjançant la signatura dels estatuts, el passat 30 de juny a Brussel·les.

L’Aliança de Clústers Europeus de Diagnòstic (EDCA) també s’ha presentat oficialment a l'Euromediag International Convention —el principal congrés de diagnòstic europeu celebrat del 5 al 7 de juliol a Montpeller—, en una taula rodona que ha comptat amb la participació de Tea Petrin, exministra d’Economia d’Eslovènia i expresidenta de l’European Cluster Policy Group. Durant la seva xerrada, Petrin ha destacat la importància de reforçar aquest tipus de col·laboracions “per potenciar la competitivitat i la internacionalització de les empreses europees”.

Els membres fundadors de l’EDCA són Euromediag, la xarxa de diagnòstic del clúster Eurobiomed (Llenguadoc-Rosselló i Provença-Alps-Costa Blava, França); Wal-Dx, el grup de diagnòstic in vitro del clúster de competitivitat en salut BioWin (Valònia, Bèlgica); Biocat (Catalunya, Espanya); LifeScience Klaster Krakow (Polònia); Nexxus Scotland (Escòcia, Regne Unit); Oxfordshire Biotech Network (Òxford, Regne Unit); Uppsala Bio (Suècia), i ZMDB/BioTOP (Berlin-Brandenburg, Alemanya). Ja hi ha altres clústers que s’han interessat per adherir-s’hi.

Després de la signatura dels estatuts, els membres han escollit per votació el president per als propers tres anys, que serà Franck Molina, director d’Euromediag i de SysDiag (el primer centre de recerca francès dedicat al diagnòstic de la salut humana). La seu de l’EDCA s’ha ubicat a Brussel·les.

Aposta per pimes més competitives

Els principals objectius de l’EDCA són promoure la competitivitat dels actors europeus en diagnòstic in vitro mitjançant el lobbying, networking i els partenariats innovadors, facilitar i accelerar la internacionalització, i impulsar el paper preeminent del diagnòstic dins de la pràctica mèdica. Carlos Lurigados, director de Projectes de l'Àrea d'Innovació de Biocat, explica que "l’aliança neix per ajudar a les pimes a ser més competitives i a incrementar la internacionalització, tot i que estem oberts a incorporar altres actors".

Actualment, l’EDCA està realitzant un mapeig per identificar tots els actors per tal de poder establir col·laboracions, i una web que estarà disponible properament.

Amb el suport de:

  

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.