Vés al contingut

El sector sanitari, amb nivells d'innovació superiors a la indústria de mitjana, contribueix a una millora contínua de la qualitat de vida. Això requereix inversions importants, i creixents, en R+D. El debat de com abordar-ho és una prioritat en totes les economies mundials. A aquest desafiament cal sumar-hi l'impacte de la globalització en l'estratègia de les empreses i el desenvolupament de sistemes sanitaris en els països emergents. Per tant, com hauria de ser l'empresa sanitària el 2020? Avui i demà, es reuneixen a l'escola de negocis IESE de Barcelona, empresaris i alts directius del sector farmacèutic, hospitalari i de tecnologia sanitària i responsables de sanitat de les administracions públiques, per posar sobre la taula el seu coneixement i opinions.

El secretari general de Sanitat del Govern espanyol, José Martínez del Olmo i el professor Pedro Nueno han inaugurat la trobada aquest matí a les 9.30h. Al llarg del dia es tractaran temes com les perspectives de futur i l'impacte que s'espera de la indústria sanitària, les reformes i desenvolupament dels sistemes sanitaris europeus la propera dècada i les oportunitats que ofereixen països com la Xina i els requisits per a les empreses europees que volen introduir-s'hi. Entre els ponents, els professors Pedro Nueno, Alfredo Pastor i Núria Mas –tots de IESE–; Nancy Peterson, presidenta d'Strategy Inc; Gabriel Morelli, director general d'IMS Health España i Portugal; Víctor Grifols, president de Grifols; Andreas Rummelt, ex CEO de Sandoz i ex membre del Comitè Executiu de Novartis; entre d'altres.

La sessió de demà girarà al voltant de la contribució de la indústria sanitària i els hospitals i el sector públic, en el sentit que la salut suposa un cost creixent, però els experts afirmen que hi ha fòrmules per optimitzar-ho i abordar-ho. A la primera taula rodona hi participaran el director general de Novartis España, Francisco Ballester; el president d'Espanya i Europa del Sud de Siemens, Francisco Belil; i el director general d'Amgen España, Jordi Martí. A la segona taula rodona hi intervindran el director general de Gestió Econòmica i de Compres de Productes Sanitaris i Farmacèutics de la Comunitat de Madrid, Pedro Llorente; el president i conseller delegat de Capio Sanidad, Víctor Madera; el director general de l'Institut Català de la Salut, Enric Argelagués; i el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells.

Programa

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.