Vés al contingut

Unes 55 persones van assistir el dimarts 9 de febrer a la presentació ‘Connecta amb l’ecosistema digital-health de Massahusetts’, on es va presentar una Missió a Boston que tindrà lloc la primera setmana d’abril de 2016 en el marc de la Bio-IT World Conference & ExpoACCIÓ i Biocat van organitzar aquesta sessió que va despertar l’interès de moltes empreses de la BioRegió de Catalunya per participar a la missió, donada la gran oportunitat que es presenta d’entrar en contacte amb un dels ecosistemes més innovadors en bioinformàtica i TIC aplicades al sector salut.

La missió està destinada a empreses, preferentment start-up, amb un alt potencial de creixement, i centres tecnològics catalans interessats en l’ecosistema emprenedor de Boston-Massachusetts. Es podrà conèixer de primera mà què s’està fent en el camp del big data, valorar la possibilitat d’entrar al mercat, trobar partners tecnològics, contactar amb els principals players del mercat i tenir la oportunitat de presentar tecnologies catalanes a inversors americans interessats en aquest camp.

Per poder participar en aquesta missió, els interessats han d'enviar emplenat un document d'expressió d'interès a Maura Claramunt (maura.claramunt@gencat.cat) abans del 26 de febrerACCIÓ ofereix a les empreses participants un ajut de 1.057,77 € en concepte de bossa de viatge (segons normativa), tot i que el nombre de bosses de viatge és limitat i es concedirà per ordre d’inscripció.

 

Connecta amb l’ecosistema digital-health de Massahusetts

Després de la sessió informativa sobre la missió, que va liderar Marc Gracia, Gestor d’Innovació d’ACCIÓ a Boston, 27 empreses i centres tecnològics catalans es van apuntar a la missió i s'espera que aquest número augmenti. 

Un cop feta la benvinguda per part de la directora d’Innovació d’ACCIÓ, Mariona Sanz, Marc Garcia va presentar l’ecosistema d’innovació de Massachusetts a l’àmbit de la salut i va destacar que el percentatge del PIB que es dedica a l’estat per R+D és del 5,6%, mentre que a Catalunya representa un 1,5%. A més, a Massachussets el capital és majoritàriament privat, fet contrari respecte d’aquí. 

Les dades que va presentar Marc Gracia es van complementar amb l’experiència de Ricardo Garcia, fundador de la Richi Foundation per promoure la recerca en càncer infantil. Garcia va insistir que l’ecosistema a Boston per promoure empreses i innovació és espectacular i va convidar a tots els assistents a participar en aquesta missió. Biocat també va tenir un paper destacat durant la jornada i el responsable d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, Carlos Lurigados, es va encarregar de presentar l’ecosistema català, mostrant els punts de connexió i de divergència amb Boston.

Eva Alloza, de l’Associació Bioinformatics Barcelona, va moderar una taula rodona on van participar actors catalans amb experiència a Massachusetts, com Sergi Figerola (I2CAT), Dean Bognanovic (Volta, start-up de Boston amb la que col·labora I2CAT), Steve Dunne (Neuroelectrics-Starlab), Ignasi Belda (Intelligent Pharma) i Xavier Plantà (Ultrasion).

 

Notícia relacionada:

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.